AWB Thermomaster II HR 28.02

Robert J.

  • #1
Hallo techneuten!

Mijn AWB Thermomaster II HR 28.02 was altijd al vreselijk eigenwijs en luisterde weinig naar de kamerthermostaat (trage modulatie) (Chronotherm III Honeywell) Maar nu reageerd hij helemaal niet meer op de kamerthermostaat. Wat ik deed om het toch warm in huis te krijgen was een reset of stekker er in/uit waarna de CV vraag weer werkte voor 5minuten. Dat is te kort met deze koudere dagen. Enige manier om het nog warm te krijgen in huis is de 3-wegklep op middenstand en dan reageerd de brander automaat wel op de thermostaat.

Gekke is dat na een reset de warmwater tap wel gewoon werkt en ook op temperatuur wordt gehouden (klep volledig naar warmwater) Maar in standaard situatie wordt de CV vraag van de Thermostaat niet beantwoord om de klep naar CV te sturen. Ik ben bang dat m`n branderautomaat niet goed is maar ik vind het te makkelijk om EUR 365,00 uit te geven daar waar er wellicht iets is wat ik niet kan vinden.

Hopende op een oplossing,

mvgr Robert
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heeft u de tapsensor gecontroleerd of die nat is?

Zie de foto in dit topic AWB 28.02 Thermomaster 2HR Dompelbuis / tapsensor?

Hij blijft op ww staan blijkt uit u verhaal.


Heeft u geen druppelende ww waterkraan?


Draai de inlaatcombinatie eens dicht.
 

Xr8

  • #3
De "trage" modulatie zal niet aan deze thermostaat liggen, dit is geen modulerende thermostaat.

Succes.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #4
Idd wat utreg zegt, tapsensor controleren. als hij nat is ook dompelbuis vervangen.

Loopt de klepmotor (witte pennetje?) wel heen en weer bij reset?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #5
Als u bovenstaande heeft gecontroleerd, maak dan eens een kortsluiting in de kamerthermostaat draad direct onder de ketel. Uw 3weg klep zal dan om moeten lopen naar cv.

Voel ook eens of de motor van de 3 weg klep warm is, zo ja, dan is de moetor defect.

groet
 

Robert J.

  • #6
Inderdaad, kortsuilting gemaakt en de 3-weg ging open :shock: . Wat dus blijkt, een defecte Chronotherm III, dat ding bezorgde me al jaren irritatie. Van de muur af getrokken in de vuilnis bak. Nu even tijdelijk doorverbonden beneden en zsm een nieuwe thermostaat erop. Niks aan de hand en geen kudo`s voor de installatie monteur die alles doorgemeten had en mij een nieuwe brander automaat wou verkopen. Wellicht niet express maar toch fijne tip van je Screech!! Scheelt me EUR 365,00. Mijn Thermomaster II werkt weer als een zonnetje, ontzettend blij. Super!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu