AWB 3HR Thermomaster valt in vakantiemodus

Gerke

  • #1
Hoi,

Sinds een paar weken valt onze ketel eens in de zoveel tijd in de vakantiemodus. (het koffertje is dan zichtbaar in het display) Ik had al gelezen dat de print dan mogelijk slecht aan het worden is. Welnu: ik heb een -gebruikte- print erin gezet. Dat ging 1,5 week goed. Vandaag dan plots toch weer de koffer in het scherm. Zijn er nog andere zaken die dit kunnen veroorzaken? Ik weet gebuikte elektronica is altijd een risico. Het kan dus zijn dat mijn vervangingsprint ook kuren heeft.

Ik lees ook dat er een Symsi 7.0 vervangingsplaat verkrijgbaar is, die tevens een upgrade van de hardware behelst. Zal ik die bestellen en samen met de bijgeleverde, nieuwe kabel voor de driewegklep erin zetten of eerst nog andere zaken onderzoeken? Voor de duidelijkheid: ik krijg GEEN foutcode op de ketel. We willen nog even door met de ketel. Over 3 jaar staat er een renovatie van ons huis op de planning en we willen dan eigenlijk alles in één keer vervangen.

Advies gevraagd. Op voorhand: dank!
 

Lodos

  • #2
Ligt toch aan de print. Die zijn heel gevoelig voor spanningspieken. Trek je het stroomkabel eruit en je stopt het er weer in de stopcontact krijg je al die koffersymbool. En dan gaat je dwk motor ratelen en op en neer.
 

Gerke

  • #3
Hoi,

Dank voor je reactie. Duidelijk. Ik herken de geschetste zaken. Nu weet ik ook waar de "brom" vandaan komt die we af en toe kortstondig horen.

Ik ga de IRIS 1.0 vervangen door de SYMSI 7.0. Hopelijk is dat de oplossing.

Grt,

Ger.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu