AWB thermo master 2 ventilator jojo-t

Baardmans

  • #1
Sinds een paar dagen blijft de ventilator van m'n AWB doorlopen. Niet continue maar variabel, alsof hij de verbrandingskamer wil spoelen. Maar dat wel aanhoudend zonder ooit te ontsteken. Er is ook geen "warmtevraag" dus dat lijkt goed.

Terwijl ik dit type is ie al een keer of 10 op toeren gekomen en weer tot (bijna) stilstand gekomen. Je hoort de drukschakelaar iedere keer netjes schakelen. Ik kan geen patroon ontdekken in het op toeren komen en weer stoppen. Soms loopt ie maar een paar seconden, soms wel 20.
In het weekend heb ik de ketel uit elkaar gehad en schoongemaakt. Zag er allemaal best uit.

Overigens werkt de ketel verder goed; douchen gaat goed, bad vullen gaat goed, verwarming doet het ook. Geen foutcode, niets. Alleen dat stomme geluid van de fan.
Ik hoop dat er een expert op het vinkentouw zit...

Simon.
 

Petje

  • #2
't Is een klacht welke ik nog niet tegen ben gekomen, het enige wat ik kan bedenken is dat de tap ntc verkeerde waardes registreert. U kunt kijken of dat deze dit doet, door de connector los te halen, wanneer die dit weer doet en dan kijken of het verholpen is.

Hou ons op de hoogte?
 

Baardmans

  • #3
Ik zou bijna zeggen Petje af :wink: , maar daarvoor wil ik het eerst verholpen hebben. Het is inderdaad zo dat als ik de connector rechts onder naast de 3-weg klep loshaal het over is. De weerstand die ik meet is ongeveer 20 kilo-ohm en varieert een beetje (ongeveer 1kOhm en dat is vreemd voor een NTC). Als ik gewoon een weerstand aan de besturing vastmaak van 22k, dat doet die de ventilator aan, maar verder niks. Dat snap ik ook niet goed, waarom wil een mens dat?

Wat ik ook opvallend vond is dat de uitlezing gewoon een 7 laat zien. En dat klopt wel, dat water zal wel 70 graden zijn. Maar ik zou verwachten dat er in die besturing redelijke paniek zou uitbreken als de sensor er een tijdje af ligt, maar nee.
Weet iemand wat voor NTC dat is? zoiets van 100k bj 20*C?
 

Baardmans

  • #4
OOPS, het lijkt erop dat ik toch niet helemaal gelijk had toen ik schreef dat de verwarming werkte. Ik heb weldegelijk mijn handen zeer gedaan aan de CV buizen maar dat was natuurlijk nadat ik met de 3-weg klep had zitten spelen.
Dus de verwarming doet het NIET en inmiddels heb ik ook een statuscode 6. gevonden. En dan lijkt het verhaal erg op dat van Toetankh van 20 maart. Maar wat is de oplossing?
Iemand een idee? BEDANKT

Simon.
 

Baardmans

  • #5
Even voor de volledigheid dit finale bericht. Door de NTC in de tapwaterleiding te vervangen is het probleem opgelost. Kosten voor de NTC waren 28 Euro.

De NTC bevindt zich rechts achter de driewegklep. De besturing van de klep kun je makkelijk verwijderen door een palletje in te drukken op de driewegklep en het kastje naar je toe te kantelen en dan naar rechts te bewegen. Dan krijg je zicht op de tapwater buis met de NTC.

Bij mij zat er nog een veertje om de NTC op z'n plaats te houden. Vervolgens trekje aan de draden en net als je denkt nu breekt het draadje schuift het hele spul eruit :wink: . Je hebt nu een draaje van 30cm met een messing buisje (de NTC zelf) aan de ene en een stekkertje aan de andere kant.
Terugbouwen is uiteraard de omgekeerde procedure.

:!: Voor al dit gepruts: STEKKER ERUIT :!:
 

Petje

  • #6
Bedankt voor je reactie en suc6 ermee!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu