AWB 32.02 WT blijft maar lawaai geven met de ventilator

Onwetende

  • #1
Hallo,

ik ben eigenlijk een leek :oops: op cv en ww gebied (en daarom onwetend), maar heb een soortgelijk probleem als onderstaande (gesloten) item:


Verder heb ik wel even in het menu gekeken en de ketel geeft binnen een tiental seconden achtereenvolgend de volgende codes op het display: 1 8 0 5 1 5 1 8 0 5 1 6 1 8 0 5 1 8 0 5 1 8 0 5 -> Volgens mij 0= geen warmtevraag, 1=voorventileren/naventileren 5= optoeren naar starttoerental 8=nadraaien pomp na tapbedrijf.

Nu zou ik graag e.e.a. bekijken zoals een lekkende dompelbuis, maar waar zit de dompelbuis en hoe kun je checken of die lek is?

De driewegklep is goed want die gaat als een trein als er ww wordt gevraagd en als ik de cv in de handmatige mode H zet.

Graag advies!
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Achter je driewegklep zit de tapsensor en die zit in de dompelbuis.

Klik de grijze motor eraf dmv indrukken van het aluminium pinnetje onderaan de motor en een kwartslag draaien van de motor.
Dan zie je een zwart draadje [zwart/rood als je een hele oude sensor hebt] en deze kan je eruit trekken door de borgveer[soms niet meer aanwezig] te verwijderen en aan het draadje [met beleid] te trekken.
Zie je zichtbare kalksporen is je dompelbuis lek, Maar ook zonder lek kan de sensor deze vreemde klachten geven.
 

Lodos

  • #3
Valt de ketel in storing? Zo ja wat geeft iedan aan om en om geeft ie een cijfer code aan bij de een heb je een punt erachter. Brand de ketel wel? Zowel voor ww al cv.
 

Onwetende

  • #4
De ketel werkt alleen bij warmwatervraag en voor de cv als er een groot temperatuursverschil moet worden bijverwarmd. Verder geen storingscodes op het display.
 

Lodos

  • #5
Dan is het meestal je tap sensor. Je kan die sensor eruit halen en met vaseline insmeren en dan weer terugplaatsen en dan kan je controleren hoe die werkt. Als het beter gaat kan je die sensor gelijk vernieuwen.
 

Onwetende

  • #6
Aan allen,

de ketel is gerepareerd en werk weer als vanouds. Dank allen voor de reacties!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #7
Hoi onwetende.

Fijn om te horen dat hij gerepareerd is.

Maar WAT was nou het probleem?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu