AWB thermomaster32WT HRcombi blijft op tapwaterstand hangen

Petecelie

  • #1
Weet iemand de oorzaak van dit probleem?
Nadat de ketel op tapwaterstand heeft gedraaid en op temperatuur is gekomen stopt hij met verwarmen en slaat af.
korte tijd later start de pomp en de ventilator weer op zonder dat hij gaat branden en zonder dat er tapvraag is. pas als de boilertemperatuur te laag wordt gaat de brander weer aan.
Als de ketel in deze stituatie staat, gaat hij niet naar CV stand als er warmtevraag is voor CV. alleen door een reset te geven gaat hij weer opstarten in CV modus en na einde vraag terug naar tapstand. waarna hij weer opstart in bovengenoemde situatie zonder dat er tapvraag is.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #2
Hier is je tap ntc de schuld aan, rechtsonderin het toestel achter de driewegklep zie je draadjes verdwijnen onderin de boiler, daar zit je ntc aan.

kijk goed naar evt nattigheid of kalkrestjes, dan is je dompelbuis ook lek en moet je beide vervangen om snelle herhaling te voorkomen.
 

Petecelie

  • #3
Door vervangen van de tap NTC is het probleem opgelost. de dompelbuis was nog in goede konditie. deze was al eerder vervangen bij een vervanging van de warmtewisselaar door de fabrikant (garantieregeling ivm haarscheurtjes in de wisselaar) enige jaren geleden.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
Bedankt voor het terugmelden :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu