AWB thermomaster 3hr CV systeem blijft druk verliezen?

Scholten

 • #1
Sinds enige weken wonen we in een andere woning, hier hang (nog) een AWB Thermomaster 3HR 24. Het eerste wat we gedaan hebben (ivm de geplande vloerverwarming, en volledige nieuwe structuurlaag boven en benden) is alle radiatoren gedemonteerd, en de leidingen beneden verwijderd, ivm de vloerverwarming als hoofd verwarming.
Hierbij dus nog niet kunnen constateren of het nu aanwezige probleem er al was.

Het probleem is dus dat het CV systeem in 1 dag tijd +- 12 uur, 0,4 bar druk kwijt is! Dit deed hij al met het vloerverwarming circuit afgesloten (kogel kraan op zowel retour als aanvoer) Nu de vloerverwarming er bij zit lijkt het of de druk nog sneller is gaan zakken... Ik kan nergens een lek vinden, en er lopen geen leidingen onder de vloer, en de enige leidingen opende begane grond zijnde aanvoer en retour van de vloerverwarming. Als ik in het overlopen onder de CV kijk zie ik wel een lekkage spoor, en dat het er heel minimaal nat is, maar het lijkt me niet genoeg om zo snel zoveel druk te verliezen.
Vanmorgen viel mij op dat de thermometer op 19 stond, de CV aan stond, ( en ik dus wakker werd van de hitte in de slaapkamer) terwijl de gemeten temp 20 was!? Vloerverwarming is pas net 1,5 week in gebruik, zitten nu op 25 graden water temp in de vloer. Dus CV kan het beneden idd niet voldoende warm krijgen nog. Maar zoals ik zei, de nacht temp is bij ons 19 graden, gemeten was het 20, dan hoort hij toch überhaupt niet aan te gaan lijkt mij? Heb heel erg m'n twijfels over deze ketel, komt bij dat hij deze maand op een andere plek moet komen ivm verbouwing zolder tot 2 slaapkamers, en hij nu op de plek van de geplande deur hangt.

Graag zou ik advies of tips ontvangen wat er mogelijk aan de hand is, en of het zinvol is om te verplaatsen, of meteen een nieuwe CV te monteren, en zo ja, welke type is geschikt voor huis met 5 behoorlijke slaapkamers, 5 groeps, 50m2 vloerverwarming (heeft eigen "super eco huppel de pup" pomp)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  3wegklep is de meest voorkomende oorzaak van verwarmen zonder vraag van kamerthermostaat.

  Drukverlies kan van alles zijn.
  Lucht in het systeem.
  lekkende overstort.
  lekkende wisselaar.
  defect drukvat.
  zwetende koppelingen.

  Voor drukverlies heb je niet veel waterverlies nodig.
  Vloeistoffen zijn niet samendrukbaar, dus als de cv vol is heb je bijna geen water meer nodig om de druk erop te krijgen.Alleen een expantievat heeft gasinhoud waardoor er iets extra water nodig is, maar deze dempt ook het verlies.

  Welke ketel heb je nodig?Je zal een warmte berekening moeten uitvoeren om de juiste ketel te kunnen adviseren, je zou adhv de aanwezige radiatoren en vloerverwarming kunnen berekenen wat het vermogen minimaal zou moeten zijn of gewoon een ketel met dezelfde vermogen installeren dat er nu ook zit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu