Apparaten aan na stroomstoring

willem944

  • #1
Vanmorgen gekke ervaring. Voordat rest van het huis 'wakker' was, hond uitgelaten. Die ligt in woonkamer waar uiteraard alles stil was. Kwam uurtje later terug, dacht dat al iemand op was, wat niet gebruikelijk is. TV stond aan, lamp op dressoir, in de zon, was aan, beeldscherm computer aan, computer zelf niet. En magnetron was aan gegaan en stond op: Instellingen, Taal, Nederlands.
Buurman-elektricien gebeld. Die zei dat er enkele minuten stroomstoring was geweest toen ik met hond weg was en dat dat de oorzaak moet zijn geweest. Nu hebben we door de jaren heen wel eens vaker een stroomstoring gehad, maar nooit met deze bij-effecten. Je zult maar met vakantie zijn...
Waarom zou deze storing anders dan anders zijn?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Het wegvallen en terugkomen van de netspanning an sich zet jouw apparaten niet aan. Dat is toch echt de wijze waarop die apparaten zelf ingeregeld staan.

Een magnetron die op instellingenmenu staat klinkt logisch. TV aan had ik niet verwacht. Verlichting is soms wel ingeregeld om aan te gaan na spanningloos te zijn geweest. Ik heb thuis ook een setje spots in de veranda die aan gaan als de spanning er opnieuw op komt.

Stroomstoring komt in NL zeer weinig voor dus ik zou me er niet zo druk om maken. Overigens zijn er wel tools om op vakantie melding te krijgen van wegvallen van netspanning. Een alarmsysteem meldt dit sowieso.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Goed te weten wat bij jouw is voorgekomen. Anders blijven we maar om de pot draaien nooit van gehoord. Voer voor specialisten. Mijn stokpaardje is daarom ook digitaal is alles mogelijk.
 

Marco_H

  • #4
TV's die standaard op stand-by staan, schakelen na een stroomstoring vaak vanzelf in. Oudere Hue lampen b.v. schakelen, als dat nog zo staat ingesteld, na een stroomstoring vanzelf in op 100%.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu