Anjo dakdoorvoer plat dak

jbh92022

 • #1
Hallo! Ik wil een Anjo dakdoorvoer gebruiken voor kabeldoorvoer. Inmiddels heb ik op het bitumen dak gekeken en gemeten en zo ook het plafond binnen (houten balken ertussen).

Ik heb met een centimeter e.e.a. berekend en weet redelijk zeker waar het gat op het bitumen dak zo komen. Ik vraag mij echter af wat nu de beste manier is om het gat te maken. Van onder naar boven (dus van binnen naar buiten) of anders om (van buiten naar binnen).

Op het internet ben ik geen goede instructie tegengekomen, een filmpje o.i.d. dus advies zou zeer welkom zijn.

Dank,
JB
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #2
Op het dak werk je naar beneden en onder het dak werk je omhoog.
Je kan van beneden een gat naar boven boren en dan weer naar beneden gaan werken.
 

Charel

 • #3
Ik zou doen wat het gemakkelijkste is en voor mij is dat duidelijk: boren van boven naar onder is stukken comfortabeler en veiliger.
 

jbh92022

 • #4
Ben benieuwd of er iemand is die ervaringsdeskundig is met plat dak (houten balken en bitumen).. aardige puzzel om meteen goed te boren zeg maar..
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
 • #5
Met een (center)boor van onder naar boven boren.
Daarna het de gatenzaag van boven naar onder.
Bitumen wegsnijden,niet boren.
 
 • Like
Waarderingen: Marcn.88

jbh92022

 • #6
Het is gelukt, dank
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #7
jbh92022 schreef:
Het is gelukt, dank
Fijn dat het gelukt is. Maar zouden de lezers niet geïnteresseerd hoe je het hebt aangepakt.
 

jbh92022

 • #8
2 vakmannen, was er zelf niet bij. Maar in het kort: Inderdaad eerst van onder naar boven boren om zeker te zijn dat er geen balk zit. Dan boven het gat maken en de dakdoorvoer vastmaken met in mijn geval epdm op bitumen met bitumen kit... En nu maar hopen dat het water dicht is. Zo niet merken we dat snel genoeg want gat in plafond waar airco leidingen uitkomen. Mocht onverhoopt niet houden, dan toch nog echt stuk bitumen eroverheen laten branden. Deze jongens gebruikten rollers om e.e.a. uit te smeren en af te werken. En eerst bitumen schoonmaken en schuren.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #9
Misschien de volgende keer gewoon direct de vakmannen raadplegen... Klusidee is er niet om jou te vertellen hoe jij de vakmannen moet gaan instrueren. Lees svp ook nog eens goed dit:


* Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.

Bij jouw klus zat dus 0,0% aan doe het zelf aspect. Geef dat svp de volgende keer gewoon aan, dat bespaart ons de tijd...
 

jbh92022

 • #10
@Walker je zit er helemaal naast. De heren kwamen hier voor een andere klus en de airco doe ik helemaal zelf... Gat in plafond ook.. was alleen weg voor werk toen ze de epdm kraag erop hebben vast gemaakt voor mij en blij dat ze daartoe bereid waren
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu