Aluminium binnenkozijnen vervangen voor hout

Bjpdekker

  • #1
Beste mensen,
ik zou graag mijn aluminium binnenkozijnen vervangen willen hebben voor houten kozijnen. Er zijn veel verschillende soorten, zoals Hardhouten, vuren houten maar ook kant-en klare. Nu weet ik dat ik geen merken of type mag noemen maar er is een kant-en-klaar kozijn op de markt van hout (houtsoort North Carolina Pine) waarvan alleen de architraven zijn voorzien van een MDF toplaag. Deze zijn eenvoudig op maat te maken en zijn al van de fabriek af voorzien van een spuit-grondverf. Heeft iemand hier ervaring mee (bijv duurzaamheid, stootvast e.d.) of moet ik gaan kijken naar losse nastelkozijnen.

Ik hoor graag welke soort ik het beste kan gebruiken.

Alvast bedankt.
 

Rene de klusser

Specialist Bouw
  • #2
De keuze van de kozijnen is afhankelijk van de deur en de afwerking van het kozijn.
Belangrijk is te weten hoe het bestaande is.
De deuren hebben vaste breedte maten 68 cm 73 78 83 88 93 98 103.
Daarbij komt de dikte van het kozijn.
Bij kant en klare paketten is dat in vele gevallen 38 a 40 mm per stijl.
Dus stel de deur is 83 cm breed daar komt dan bij 8 cm voor de stijlen.
Is dus 91 cm.
Die 91 cm heb je als sparing nodig in de wand.
De keuze is dus afhankelijk van de sparing maat.
Als er dus gedeelten van wanden af gehaald moeten worden om het kozijn te plaatsen zal de doorslag moeten geven welke deur en kozijn met afwerking je neemt.
Veelal zijn marantie gegronde kozijnen een goede optie.
De mdf variant is heel mooi maar ook duur.
 

Bjpdekker

  • #3
Bedankt voor het bericht.
het kant en klare kozijn incl nieuwe deur past goed in de huidige uitsparing.
Het kozijn zelf is van het houtsoort North Carolina Pine. Ik weet niet wat voor soort hout dat is (hardhout of niet). Alleen de architraven zijn voorzien van een mdf-toplaag. Ik weet alleen niet of dit een goede keus is. Het is namelijk wel een product van een heel bekend Nederlands deurenmerk. Het gaat er mij eigenlijk om dat ik hier een jaar of wat mee kan doen want mijn ervaringen met het bekende "Kan doen" van de huis tuin en keuken bouwmarkt is erg slecht.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Deze kozijnen staat ook op mijn lijstje. De sparingmaat is idd afgestemd op de sparingmaat van bestaande metalen nastelkozijnen. Sowieso zal het kozijn goed verankerd moeten worden aan de muur. MDF zal buigen onder belasting, grenen doet dit niet of nauwelijks. Echter MDF is beter af te werken (en goedkoper te produceren).
 

Bjpdekker

  • #5
Inmiddels hebben we een nieuw kozijn (zie boven) laten plaatsen en het is een wereld van verschil. Aangezien de deur en het kozijn al in de grondverf stond is het al bijna af. Nooit meer klapperende deuren of trillende ruiten als bovenlicht. Ideaal. Je kunt het kozijn vinden op Link verwijderd. Mod . Deze topic kan gesloten worden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu