Handgreep aluminium kozijn loskrijgen

PascalleV

  • #1
Beste klussers,
Voor onze aluminium kozijn hebben wij een inzethor laten aanmeten. Helaas bleek het raam niet meer dicht te kunnen dus toen moest iemand van die zaak komen kijken wat hij verkeerd had ingemeten.

Wij waren al tot de conclusie gekomen dat niet ging werken voor dit kozijn.

Zojuist is de beste man geweest en heeft de hor in het kozijn geplaatst, hem een stukje naar links gevonden ( richting de handgreep) en toen bleek het raam dicht te gaan. Echter ging het raam toen niet meer open en lijkt het ' pinnetje ' te zijn doorgedraaid. De handgreep kan namelijk wel in de open stand. Alleen gaat het raam niet meer open.

Ik vroeg hem of we de handgreep konden losmaken ondanks dat het raam niet meer open kon. Hij zag daar echter geen mogelijkheden tot want er zaten geen schroefjes. Helaas had hij geen oplossing en nu zit ik met een dicht raam en moet ik op zoek naar iemand die dit kan fixen.

Bovenin zit wel een rondje, waar hij ingeprikt heeft, maar tevergeefs.

Nu is mijn vraag aan jullie:

Hebben jullie een idee hoe ik de handgreep los kan krijgen om uiteindelijk van binnenuit ( hopelijk) het pinnetje te kunnen draaien om het raam weer open te zetten.

Alvast ontzettend bedankt,

Pascalle
IMG_20230523_115557370.jpg
IMG_20230523_115550269.jpg
IMG_20230523_115606271.jpg
IMG_20230523_115620764.jpg
 

eezacque

  • #2
Als de horrenman het probleem heeft veroorzaakt, dan mag hij dat ook weer komen oplossen.
 

PascalleV

  • #3
Eens. Ze willen de kosten betalen, maar daar ben ik nu niet meteen mee geholpen. Dus vandaar mijn hulpvraag aan jullie. Het zou ontzettend fijn zijn als iemand een tip heeft.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Heb je meerdere ramen of deuren en kan je bij de andere een merk of zelfs type vinden?
Als de fabrikant nog bestaat, dan weet die het vast wel.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Soms kun je de onderplaat een kwartslag draaien en komen de schroeven tevoorschijn. Bij andere systemen moet je de dichting bij de glaslat uitnemen, de glaslat verwijderen en zie je dan pas de bevestiging van de raamkruk. Eea is afhankelijk van het systeemhuis.
 

PascalleV

  • #6
Ik heb het merk gevonden en ook met iemand die dit merk levert contact gezocht. Hij gaf aan dat deze handgreep inderdaad niet open gemaakt kan worden als het raam gesloten is. We gaan dus op zoek naar iemand die via uitboren het raam weer kan openen. Dank voor jullie reacties.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu