Agpo ferroli econpact 235c A1 storing

Peteragpo

  • #1
Beste,

Wij stoken dus met bovenstaande agpo, 6 jaar geleden ook een storing, op advies van de vakman een ionisatiestift vervangen en de gloeistift. Dit maakte helaas niks uit dus zelf gaan zoeken. op de hoofdprint stonden sommige pootjes los in hun soldeer, dit hersteld en 6 jaar probleemloos gestookt. Nu weer de A1 storing en weer de print bekeken, niks te zien, wel een paar twijfelachtige solderingen opnieuw gedaan, en voila hij deed het weer 5 dagen prima. Nu weer de A1 storing en na reset gaat hij weer...., staat geen water in, afvoer is schoon, warmtewisselaar is schoon. Iemand tips ?
Ik ga de oude stiften terug zetten op dat te testen.
voor de laatste soldeer actie kwam de brander niet meer op gang, dus gloeiende stift en geen blauwe vlammen. dus logisch---> storing. Na dit solderen deed hij het dus wel weer normaal.
Ik hoor graag jullie tips

grt, Peter
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Onderhoud uit laten voeren.

Hoe oud is toestel?
 

Peteragpo

  • #3
Is van 2005, en eerste 3 jaar onderhouden, toen was dit nog een huurhuis. Zelf doe ik nu 6 jaar het onderhoud, jaarlijks.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Dus je beschikt over een drukverschilmeter en rookgasanalyse apparatuur?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Hmm idd dan heeft hij het al lang vol gehouden.

Wat doe je exact voor onderhoud?
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #6
Welke print heb je gesoldeerd? die op het gasblok,
of de hoofdprint?
Want het lijkt mij eerder die rood/zwarte print op je
gasblok
 

Peteragpo

  • #7
Hallo, ik maak warmte wisselaar schoon, water bijvullen eventueel, sifon reinigen. Dat soort zaken. Ben zelf technicus en met verschillende apparaten te maken. Hier geen speciale apparatuur voor beschikbaar, maar vlamkleur is keurig. Werkt verder ook goed (normaal dan..) heb me toen wel verdiept in voor en nadelen en aandachtspunten. Zoals de pakkingen enzo. Probleem is dat ik voorheen te vaak genaait ben door bijv. Garages en ook onderhouds bedrijven voor de cv. En een goede beurt duurt gewoon lang, incl goed reinigen warmte wisselaar, die tijd neemt een specialist vaak niet zie ik om me heen. Misschien hebben jullie dat radar programma ook wel eens gezien met onklaar gemaakte cv, slechts 1 installateur was eerlijk van de hele groep, vandaar dus zelf aan de slag. Gereedsschap is ook geen probleem door andere hobby's
Net nog even beide water pijpjes goed schoon gemaakt. Die afvoer en die met schroefdopje erop.
Grt Peter
 

Peteragpo

  • #8
Ik heb de hoofdprint gesoldeerd bij het display, niet de honeywell branderautomaat.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #9
Zonder drukverschilmeter en rookgasanalyse kun je gewoon geen onderhoud uitvoeren. Vlamkleur zegt weinig tot niets.

Dat is netzo, als de distributieriem van je auto niet vervangen, maar de auto in plaats daarvan extra vaak wassen. Heeft gewoon geen zin.

Groot kans dat je branderbed naar z´n grootje is, door verkeerde verbranding. Dan krijg je ook ontsteekproblemen.
 

Peteragpo

  • #10
Ik neem aan dat hij goed is ingeregeld bij installatie, veel veranderd er daarna niet aan de situatie. branderbed is netjes. Bij te hete uitlaatgassen krijg je ook storingsmelding. De kleur van de vlam zegt juist alles over de verbranding. Aan die 2 schroefjes op gasblok heb ik nooit gedraaid . Buren met zelfde ketel hebben ook storing en 3 maal is de installateur langs geweest, dikke rekeningen maar storing blijft. Dus die kopen een nieuwe bij een andere installateur.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #11
Controle van de rookgassen is zeker wel nodig, de meeste ketel verlopen echt wel in afstelling, o.a. door slijtage aan de brander en het gasblok.

Als de vlamkleur af gaat wijken, zit je qua afstelling al heel ver naast de waarheid. Denk je dat de fabrikant voor de grap zijn onderhoudsinstructie schrijft?

Misschien is het tijd voor een onderhoudstechnicus die zijn vak serieus neemt, in plaats van een ketelhandelaar die ook een handstoffer kan bedienen.

Natuurlijk kan de storing ook een heel andere oorzaak hebben, maar A1 is meestal een gebrek aan onderhoud.

Betreft je buren: Als je een monteur laat komen, en deze lost de storing niet op en rekent er wel voor, laat je hem toch gewoon terugkomen tot het klaar is? Dat heet garantie.
 

Peteragpo

  • #12
Hessie,

Ik snap jouw relaas en ben dan ook best bereid er eens naar te laten kijken door een echte goede installateur die afstelling controleert. Dit jaarlijks herhalen zal niet persee nodig zijn. maar na 6 jaar kan het geen kwaad :-)

hij blijft het nu goed doen, dus dadelijk het paneel er weer voor en de kast weer dicht.

in ieder geval bedankt voor het advies.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #13
Ja en volgende stap is dan een nieuwe ketel, omdat je al 6-7 jaar veel geld gespaard hebt aan het onderhoud.

Laat hem nou GOED afstellen.

Zoals reeds eerder,gezegd, het zijn niet de best bekend staande ketels en afstellen is een must

Ja. IEDER jaar want hij verloopt.

Derhalve ook mijn opmerking boven aan.
Dan heeft hij het al lang vol gehouden.

Vlam beeld( kleur ) zegt bij deze ketels NIETS.
Helaas wordt dat nog maar al te vaak niet aangenomen.

Maar goed de kast is toch al dicht.
Hoop voor je dat het goed gaat.
 

Peteragpo

  • #14
Hij is zo weer open :P

Ik ga hier in de buurt eens informeren naar een echt goede en betrouwbare dealer van Agpo.
Iemand tips ? Net ten noorden van Rotterdam.

grt, Peter
 

Peteragpo

  • #15
Stel ik me in contact met een agpo monteur, krijg ik dit:
(naam voor de netheid weg gelaten)

Beste Peter,



i.v.m. onze aansprakelijkheid kunnen we uw CV ketel niet afstellen omdat er geen onderhoud is uitgevoerd door een erkende installateur, het spijt ons maar dit risico nemen wij niet.



Vriendelijke groet van,
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #16
Zeer correct antwoord.

Zei ik al in mijn 1e bericht.
Onderhoud uit laten voeren.

Niemand neemt die aansprakelijkheid als ze hem zelf niet schoon hebben gemaakt.
 

Peteragpo

  • #17
Inderdaad OVER correct, bah!

En wat als je een huis koopt met onduidelijke onderhouds geschiedenis vd ketel? Dan kan je nooit meer ergens terecht. Beschermen eigen handel..
Dit is ontstaan door de claim cultuur, dus fout. Ik wil dat er twee zaken gemeten worden aan een aparaat van mij, en als dat ok is kan ik ook alleen daar aanspraak op maken, niet op onderhoud dat ik zelf doe, logisch.
Maar dit is het Amerikaanse denken, jammer...

Inmiddels een maat van een vriend bereid gevonden de metingen en afstellingen te doen met de juiste aparatuur zonder correctheids gezeik en regeltjes drang.
Mvrgrt Peter
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #18
Volgens mij zegt hij dat niet.

Hij geeft alleen aan dat als ze er zelf geen onderhoud aan hebben gedaan ze er ook geen metingen aan uitvoeren.

Dus als jij huis koopt laat je onderhoud uitvoeren en dan gebeurt de rest van zelf.

Het is niet zo dat iedere installateur dat afwijst, maar sommigen zitten zo goed in hun klantenbestand dat ze zich dit kunnen permitteren.


Het gaat zich er om dat het gecontroleerd moet worden en misschien brand het toestel wel super. Maar dan zit je er toch rustiger bij.
 

Tumkie

  • #19
Denk dat het hoog tijd wordt dat de wetgeving in NL een stuk strenger wordt met betrekking onderhoud en opstart Cv-ketels ... op dat gebied liggen BE en De al een stuk verder in wetgeving zoals Europa dit eist . Enkel de praktische uitvoering laat vaak te wensen over . Maar de mensen in BE beginnen het te snappen ( de controles en strenge boetes helpen daar natuurlijk ook bij ! )

BE-wetgeving volgens Europese regels = dag beunhazen en DHZ'ers =https://www.vlaanderen.be/verplicht-onderhoud-van-uw-cv-installatie-centrale-verwarming
 

Peteragpo

  • #20
Precies, al eens afgevraagd vanuit welke richting die aanbeveling komt voor regelgeving ?? idd de branche zelf...net als het broodje aap over apk motorfietsen, ingegeven door de branche zelf, na veel geleur bij overheden, terwijl de reden geld is en niet veiligheid waar het op gegooit wordt, weer bedrog. Natuurlijk willen de specialisten overal ieder jaar de ketel ´doen´ brengt geld in het laatje...
Iemand al die Radar uitzending opgezocht over die cv ketel monteurs? die o zo goede specialisten ?? een schande is het hoe veel specialisten zich misdragen en mensen een poot uitdraaien waarbij het aan kennis ontbreekt, net als in de auto branche trouwens.
Overheid moet zich niet overal mee bemoeien, cola en chips maken bij wijze van spreken meer slechtoffers en mogen wel ?? dan een slechte in de brand vliegende ketel. (ik heb gehoord dat dat kan, maar nog nooit gezien/ gehoord of meegemaakt) dus veel drukte om niets.

En wederom: ik heb te vaak slechte ervaringen met de zgn ´vaklui´ (variërend van rolluiken monteurs tot garages en cv monteurs, bouwvakkers enz) gister toevallig nog ´dat kan toch niet waar zijn´ gezien ?? consumenten programma met veel voorbeelden van al die enorm goede ´specialisten´ die de boel alleen maar bedonderen.
Dus de afstelling gebeurt binnenkort, inderdaad voor het rustige gevoel. (die kennis van mijn maat doet ook zijn ketel (ook agpo ferroli), na 6 jaar vanaf nieuw eerste onderhoud gedaan, warmte wisselaar gereinigd, en nieuwe pakkingen, na weer 6 jaar het zelfde, maar nog nooit nodig geweest om gasblok bij te stellen...) Dus we zien wel wat hier gesteld moet worden indien nodig.

Maar als vaklui de vaklui aanbieden klinkt als ´wij van wc-eend adviseren wc eend..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu