Agpo Ferroli Xignal 1324 "pendelt"

Werkwijk

  • #1
Na afgelopen najaar cv pomp voor de vloerverwarming vervangen te hebben en kleine reparatie heeft de ketel het de hele winter goed gedaan. Vanaf die tijd hoor je de Wilo pomp (uit elkaar gehad en schoongemaakt) in de ketel nadrukkelijk lopen.
Vanaf vorige week slaat de ketel steeds voor een korte tijd (enkele seconden tot 8 minuten) aan en gaat dan in de wachtstand. temperatuur cv water loopt op tot zon 60 graden. Het huis komt maar moeilijk een beetje op temperatuur.
Als ik de stekkers op de temperatuursensoren van de verwarming en het tapwater verwissel dan blijft de ketel mooi doorlopen (90 graden wordt hij dan) en wordt het weer lekker warm. Mag ik hieruit concluderen dat de cv temperatuursensor kapot is en dat met het vervangen daarvan het probleem opgelost is? (ik weet natte sensor alles aftappen)
Alvast bedankt.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #2
Ja sensor meet niet meer goed. Je kan ze ook eerst eens omdraaien dan weet je het zeker. Dus de gehele sensor omdraaien ipv alleen de draden.
 

Werkwijk

  • #3
@ Arie1, dankjewel; maar als ik moet aftappen doe ik dat het liefst één keer, ik heb een nieuwe sensor liggen. Of zie ik iets over het hoofd? Stel dat de sensor omwisselen niet helpt, wat kan het dan zijn?
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #4
In combinatie met je verhaal dat je de pomp duidelijk hoort zou het ook nog zo kunnen zijn dat de opvoerhoogte [pompkracht] onvoldoende is en het opgewarmde water niet meer goed aangevoerd word naar je installatie.

Simpel testje voor de leek is het dopje voorop de pomp verwijderen [let op,kan heet water uitspuiten,grote handoek bij de hand houden] tijdens cv bedrijf en met een grote platte schroevendraaier in het gat steken.
Kan je de pomp eenvoudig stilzetten is het heel goed mogenlijk dat deze versleten is.
 

Werkwijk

  • #5
@Ketelchrisje,
daar zat ik zelf ook aan te denken vandaar dat ik de pomp noemde in mijn vraag. Vanwege de vloerverwarming is er nog een tweede pomp die het in principe ook alleen zou moeten kunnen. En daar het de vorige losmaken van de pomp niet zonder slag of stoot ging wil ik bij deze oude installatie (18 jr) er liever niet al teveel aanzitten.

Ondertussen de nieuwe sensor droog aangesloten en ja de ketel doet het weer als vanouds. Nu nog een keer leeg laten lopen en de sensor vervangen en dan zou het klaar moeten zijn.

Bedankt!
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #6
Eeehhh droog aangesloten?

En hoe meet hij dan nu de water temperatuur.???
Gewoon drukloos maken.
Oude sensor er uit.
Nieuwe er in.
Handdoek er bij houden en klaar
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu