Agpo Ferolli niet meer aan te krijgen

Royke77

  • #1
Hallo,

Als ik warm water pak krijg ik eerst gloeiend heet water en daarna weer koud water, dit blijft koud of wordt na verloop van tijd weer warm/heet. De verwarming werkt wel naar behoren.

Het is me opgevallen dat als ik warmwater vraag dat de ketel gaat branden en daarna gaat de brander weer uit en gaat de waakvlam weer aan en vervolgens de brander weer aan slaat. Nu heb ik per ongeluk de waakvlam uit gedaan maar nu krijg ik de ketel met geen mogelijkheid meer aan.

Als ik warm water vraag begint de pomp te draaien en na ong. 30 sec kan ik de vonk ontsteken maar op het moment dat ik dat doe krijg ik even een vonk en slaat de pomp/ketel uit om vervolgens na ca 2 a 3 sec. weer aan te slaan, vervolgens kan ik hem weer proberen te onsteken met hetzelfde resultaat.

Als ik de thermostaat in de kamer op "stoken"zet gaat ook de pomp draaien en kan ik ook "vonken" maar dan blijft hij vonken (zolang ik de knop indruk) zonder dat de waakvlam aangaat.

De waakvlam is dus niet vanzelfs uitgegaan, dit kwam door mij.
Rara wat zou dit nu zijn ?? Het gaat om een Agpo Ferrolli ketel
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Allereerst geeft je waakvlam geen of te weinig gas-of is erg vervuild. Dit moet eerst verholpen worden.

Geen warmwater of even wel en dan weer niet ligt aan de sensor die de warmwater temp regelt; deze vervangen.

Indien je zelf niet heel erg handig bent is het ik beter om een monteur te bellen.

Succes
 

Ronald42

  • #3
Ik heb ooit ook een Ferroli gehad hoop ellende mee gehad en uit eindelijk maar laten vervangen. Het lijjkt erop dat je Thermokoppel defect is. Bij de bouwmarkt kun je deze voor zo'n €6 eurie krijgen en zijn éénvoudig zelf te vervangen.
De ketel heeft een kleine ingebouwd resevoir daarom is het eerst warm en word het vervolgens weer koud.
 

Bloemie

  • #4
Het kan afhankelijk van welke agpo je hebt of er solderingen op de print zijn.

Er is namelijk een agpo serie die dat heeft, nev 1324 t xignal, maar meestal is het de sensor.

O ja, denk wel om waterbesparende douchekoppen, dat wil ook wel eens voor een probleem zorgen.
 

Ronald42

  • #5
Waterbesparende douchekoppen, thermostaat kranen...

Ik ken alle verhalen wel maar nooit is erbij mij enig verband kunnen leggen, noch hebben ze het probleem goed kunnen oplossen uiteindelijk heb ik gekozen voor een nieuwe ketel maar wellicht is deze nog te redden. :D
 

MarcoDezicht

  • #6
Het probleem dat je hebt is toch je sensor maar wat de meeste hiet vergeten is dat er bij een 1324 een vuil zeef in zit die het probleem ook kan veroorzaken .
Een het is waarschijnlijk ook de sensor.
 

Royke77

  • #7
Heb de waakvlam inmiddels weer aan. Alleen inderdaad met warmwater vragen gaat hij stoken en op de onregelmatigste tijden weer uit en direct daarna weer aan of helemaal niet meer.

Kan het kloppen dat de verwarming ook gloeiend heet wordt ?? De buizen zijn met de blote hand niet meer vast te houden. Ik heb de ketelthermostaat nu op de laagste stand gezet. (normaal). Hij stond iets boven normaal.

Ik zie 2 sensoren in de buizen zitten 1 met een Celcius teken en een verwarming en 1 met een kraan en een celcius. (Er hangt tenminste aan de kabels een blaadje)

Oh ja was vergeten te vertellen dat het om de Agpo Ferolli NEV522 gaat.
 

Mik

  • #8
Ww sensor is die met die kraan op het labeltje, wel het water afsluiten als deze vervangen wordt.

Cv warm tijdens ww vraag is niet goed, vermoedelijk gaat de pomp na ww vraag effe draaien voor de cv en dat is niet juist en kan verschillende problemen hebben.

Ik zou eerst maar de ww sensor vervangen en dan verder kijken hoe de ketel zijn werk doet.
 

Royke77

  • #9
Ik heb het verkeerd gezegd. Als ik ww vraag gaat de cv gewoon uit, dat klopt dus wel. Maar hij wordt alleen zo gigantisch heet naar mijn mening, als de cv aan is. Dus het ww en cv is gewoon apart daar is niks mis mee.

Dan begrijp ik dus uit de meeste antwoorden dat de temp. sensor van het ww kapot is. Ik heb zelf niet veel verstand van ketels maar deze sensor meet dus als ik het goed heb de temp. van het ww ??? Hij denkt dus dat het te heet is en slaat af ??
 

Bloemie

  • #10
Heren, wel eens aan de stromingssensor gedacht, die te zwaar loopt, en dan in combinatie van een te lage ww flow krijg je ook een pendelende ketel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu