Agpo ferolli megadens5 drukverlies

Kite_rich

  • #1
Beste experts,
Al enige weken moet ik af en toe de cv installatie bijvullen. Het betreft hier een agpo meGadens 5shr van 4 jaar oud. Eerst was dit 1x per twee weken maar het gaat nu richting de eens per 3 dagen. Ik vul m bij tot 2 bar en dan loopt de druk elke dag wat terug totdat die 1 bar is en dan nokt de ketel ermee, f37 code. Ok, ik was me al een enige tijd aan het afvragen waar dat water blijft, heb nog eens de zaak ontlucht, de overdruk beveliging lijkt niet te lekken, de automatische ontluchtter ook niet. Ik heb ook geen nattigheid in huis. Nu heb ik geconstateerd dat de warmetwisselaar lekt, als volgt... Als ik de schroefdop van het sifonnetje dat verbonden is met de zwarte slang die op de wisselaar/brander zit dan komt er een plens water uit. Draai ik hem er weer op en na 15 minuten er weer af komt er alweer flink wat water (theekopje). Dit zou toch hoogsten een paar druppels moeten zijn?

Verder is er geen aanslag oid zichtbaar aan de buitenkant van de wissellaar.

Is nu de warmtewisselaar defect? Kan deze nog gefixt worden of moet dit worden vervangen? Zou er garantie op zitten nog? Moet ik mij wenden tot een agpo installateur om de garantie te claimen?

Bedankt voor jullie reactie alvast.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Trek het toestel eens een nachtje uit.
Laat het water uit dat dopje weg lopen.
Controleer dan morgen ochtend weer of er veel water uit komt, toestel moet die nacht wel uit hebben gestaan.
Zo ja schakel dan een installateur in.
 

Kite_rich

  • #3
Dankjewel, ik zal het vannacht proberen....
 

Kite_rich

  • #4
Gisteravond cv bijgevuld, dopje geopend, kwan wéér warm water uit.stekker eruit, vanochtend was sifon droog.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Dan ligt het bijna zeker niet aan je warmtewisselaar en zul je de lekkage ergens anders moeten zoeken. Bijvoorbeeld in jou leiding circuit
 

Kite_rich

  • #6
Obelix, bedankt voor je reactie. Ik was er van uitgegaan dat de warmte wisselaar lekte, omdat het sifonnetje voor condenswater wel erg snel zich vult als de ketel in bedrijf is. Hoe veel condens komt er vrij tijdens het branden dan?

Afgelopen nacht is de druk op de cv alweer 0.3 bar gezakt ongeveer terwijl de ketel uit was.
Het rare is dat ik nog nergens lekkkage heb geconstateerd, ik heb vloer verwarming en tegels. Ik zal eerst de leiding koker inspecteren en de kruipruimte misschien zie ik wat druppelen.
Zoniet zal ik dan maar eerst de vloer verwarming afkoppelen en dan kijken of dat het druk verlies verhelpt?

Gr. Richard.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #7
Als je stookt kan er uit 1 kubieke meter gas 1 liter water komen, dus dat siffonnetje loopt dan idd heel snel vol en over.

Controleer de kruipruimte maar eens goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu