Afwerking kunststof kozijn

RGM

  • #1
Dag allen,

Ik hoop dat er iemand is die mij kan en wil helpen met mijn vraag.

Vorig jaar zomer is ons nieuwbouwhuis opgeleverd. We hebben daarbij gekozen voor een glazen pui in de achtergevel met openslaande deuren. Vanaf het begin sloot de deur niet goed, er is toen een kozijnhersteller geweest om e.e.a. bij te stellen. Op dat moment was er al twijfel of het kozijn eigenlijk wel de juiste maat had voor de opening waarin deze geplaatst werd. Uiteindelijk is het wel gelukt het dusdanig bij te stellen dat de deuren 'goed' sluiten (er zit nog altijd wat speling op). Wellicht ter overvloede, maar het gaat om kunststof kozijnen.

Afgelopen winter hadden we het idee dat er behoorlijk wat tocht bij het kozijn vandaan kwam. Ik begrijp dat dit kan ontstaan door koudeval, maar toch voelde het voor ons vrij intens. Door de aannemer werd het ook afgedaan als koudeval en normaal bevonden.

Afgelopen week heb ik nog eens goed naar het kozijn gekeken en ik heb er toch wat vragen over, met name over de afwerking.

Tussen de muur en het kozijn (en ook tussen de kozijndelen onderling) is er flink wat speling. Tussen de muur en het kozijn is dit volgens mij afgewerkt met afdichtingsband of iets dergelijks. Wat mij echter opvalt is dat er alsnog flinke kieren zijn tussen de afdichtingsband en het kozijn. Zie bijgevoegde foto's. Ik heb ook van een ander kozijn wat foto's toegevoegd van wat volgens mij duidelijke kieren/openingen zijn. Dit lijkt mij niet normaal.

Ook heb ik de indruk dat de ruimte tussen de kozijnen onderling vrij ruim is. Dit varieert tussen de 10 en 15 mm (de twee zwarte banen tussen de ramen en de deuren). Zie ook bijgevoegde close-up. Dit lijkt te zijn afgedicht met een soort folie.

Kan iemand o.b.v van de foto's iets zeggen over de kwaliteit en of dit correct is afgewerkt?

Alvast hartelijk dank.

IMG_1410.jpg IMG_1412.jpg IMG_1413.jpg IMG_1415.jpg IMG_1417.jpg IMG_1419.jpg
 
Laatst bewerkt:

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
dit gaat over beoordelen van werk uitgevoerd door derden, dat doen we hier niet vandaar plaats ik een slotje.
moderator
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu