Kunststof schuifpui (kiepschuifpui) geplaatst. Vragen over montage & afwerking

De Merel

 • #1
Hoi allen,

Ik zou graag jullie mening willen aanhoren wat betreft de montage en manier van afwerking van mijn recent geplaatste kunststof kiepschuifpui (270 cm L x 252cm H ).

Samengevat:

Ik heb onlangs door een Belgische bedrijf mijn houten kozijn + ramen laten vervangen door een kunststof kiepschuifpui. Eerst is al het houten kozijn weggehaald. Vervolgens is er een onderdorpel geplaatst van Blauwsteen. Deze onderdorpel hebben ze niet op cement of metselwerk geplaatst maar simpelweg Tec7 Alleslijmer gebruikt om de onderdorpel als het ware te plakken aan de grond. Is dit gebruikelijk?

Ten tweede viel het me op dat ze geen stelkozijnen gebruiken. Ze zetten de schuifpui door middel van (aluminum?) platen rechtstreeks vast aan de binnenmuur. 4 van deze platen aan 3 zijde van de schuifpui (links, boven , rechts). In totaal 12 platen met 12 schroeven. Ik heb zelf weinig verstand van schuifpuien montage maar is dit wel stevig? Moeten er geen stelkozijnen gebruikt worden? Kan de schuifpui (wat zo'n 300-400 kg) weegt denk ik niet op den duur loslaten en loskomen van de muur?

Als laatst heb ik ook een vraag over de afwerking / isolatie van de ruimte tussen de kozijn en de muur. Op sommige delen zit er een gat van 10-15 cm. Wat raden jullie aan om dit op te vullen? Ik zal zsm foto's uploaden., maar ik zie graag alvast reacties tegemoet.

Alvast dank voor al jullie reacties, wordt zeer gewaardeerd.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Helaas voor u is dit een klusforum, en niet bedoeld voor het beoordelen voor werk wat in opdracht is gegeven aan en uitgevoerd door een leverancier. Eea wordt omschreven in de forum regels.

  Als u een geschil hebt over de kwaliteit van het geleverde werk dient u dit kenbaar te maken aan de partij die het werk heeft uitgevoerd. Echter het is niet ongebruikelijk om een kozijn te monteren zonder stelkozijn. Dat in Nederland een stelkozijn vaker voorkomt dan in andere landen wil niet zeggen dat het de enige methode is.

  Eventueel kunt u terecht bij het keurmerk waar de leverancier bij is aangesloten.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu