Afwatering dakterras

Bloem

  • #1
Wij hebben sinds kort een nieuw huis met een dakterras, waarop we graag nieuwe hardhouten vlonders willen gaan leggen. Nu valt mij op dat er water op het dak blijft staan, het is dus blijkbaar niet schuin aangelegd richting goot. Bij de beide buren is dat hetzelfde, maar niemand ziet er geloof ik een probleem in. Er is ook geen lekkage ofzo. Kan dit voor problemen gaan zorgen in de toekomst of kunnen we het zo laten?

Dan nog een vraagje over de manier van vlonders leggen. De oude bewoners hadden op het dak een dikke laag schuimmateriaal liggen waarop de vlonders lagen. Lijkt me ook niet echt bevorderlijk voor de afwatering? Wat is de beste manier om vlonders te leggen in dit geval?

Groetjes, Bloem.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Wanneer er met de soms hevige regenval dit jaar geen lekkages zijn geweest is er in principe geen reden voor u zich ongerust te maken over volgende jaren, het komt wel vaker voor dat er water op een dak staat.
Zorg er wel voor dat de afvoer schoon blijft.

Wat betreft de schuimlaag onder de vlonders: is dit een isolatielaag of alleen maar een ondergrond voor de vlonders ?
Is het een isolatielaag dan is het misschien verstandig deze ook als ondergrond te gebruiken voor uw nieuwe vlonders.

Wilt u dit niet dan zijn er rubbers te koop waar men vlonders op kan leggen, u kunt deze ook zelf maken van een rubber deurmat met ronde gaten erin, deze in zulke stukken snijden dat er vier vlonders op de hoeken ruim op rusten.
Rubber snijden is het makkelijkste met een scherp mes en met het rubber nat gemaakt.

Succes.
 

Bloem

  • #3
Goh dat is een goeie, daar had ik nog niet aan gedacht, dat die schuimlaag isolerend bedoeld zou kunnen zijn. Hij ligt op de dakbedekking dus het leek me alleen een onderlaag voor de vlonders. Maar het zal toch ook wel een isolerende werking hebben zo'n laag.

Misschien moeten we ze toch maar laten liggen dan, en daarop nog rubberen hoekjes zodat de vlonders wel vrij liggen.

Bedankt voor je reactie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu