Afwatering terras aanpassen of niet

GJWassink

  • #1
Ben van plan om nieuwe terrastegels te plaatsen. 2 cm dik 60 bij 60 met tegeldragers er onder, dus de hoogte zou dan vrijwel hetzelfde als op de foto zijn. De afvoerpijp komt van een terras een verdieping hoger ( +/- 12m2) waar al het water van voorbij komt. Wat kan ik het beste doen? Dacht zelf aan of compleet doortegelen zonder de uitsparing zoals die nu is. Al het water uit de afvoer zou dan ook over de terrastegels lopen. Of een vergelijkbare uitsparing maken. Beide heb ik eigenlijk mijn twijfels over. Wat zijn de voors en tegens, en is er wellicht nog een veel betere oplossing dan deze 2 ?

WhatsApp Image 2023-08-24 at 17.37.09.jpeg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf zou ik tegeldragers nemen die dusdanig hoog zijn dat het water van die 12m2 onder de tegels door naar de afvoer loopt.
Maar ik weet niet hoe goed het dak afloopt dus behoorlijk afschot heeft naar de afvoer.
 

GJWassink

  • #3
Reactie met stof tot denken in ieder geval. Afschot bekeken, dat is zeer minimaal. Het dakterras waar het hier om gaat is ook 12m2, dus zeg maar dat de dubbele hoeveelheid neerslag zou die moeten verwerken. Dacht dat hogere tegeldragers vrijwel meteen te hoog zouden zijn ivm de deur, maar zie ze nu ook vanaf 35 mm, en dan gaat het mogelijk net wel. Stel dat het met hogere tegeldragers gaat passen, dan tegel gewoon doorleggen tot in de hoek en dan afvoer er bovenop uit laten komen? Of altijd er naast/onder?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
GJWassink schreef:
Stel dat het met hogere tegeldragers gaat passen, dan tegel gewoon doorleggen tot in de hoek en dan afvoer er bovenop uit laten komen? Of altijd er naast/onder?
De hoeveelheid regen, de regensnelheid, is niet te voorspellen. Hoe hoog komen de tegels te liggen ten opzichte van de bovenkant voetlood. Dus daar waar het lood de muur in gaat.
Kijk ook eens bij Dreentegels.
Zorg in ieder geval dat het water altijd van je dak kan lopen ook als het riool in jullie omgeving volledig vol met water staat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu