Afvoerputje badkuip afgebroken?

RvR86

  • #1
Hi allemaal,

Enige tijd geleden heb ik het afvoerputje van de badkuip losgeschroefd i.v.m. een mogelijke verstopping. Dit bleek later ergens anders vandaan te komen. Inmiddels al veel gelezen dat ik dit beter niet had kunnen doen, maar het kwaad is al geschiet.

Vandaag een bad genomen en het water liep langzaam weg, dus het putje weer losgeschroefd. Dat ging minder soepel dan de vorige keer en het lijkt dan ook te zijn afgebroken. Hieronder een aantal foto's van het putje. Helaas heb ik geen mogelijkheid om bij de onderkant van de afvoer te komen, omdat de badkuip volledig is ingebouwd zonder luik. Mijn vraag is kan ik dit nog op enige manier (bij voorkeur makkelijk) repareren?

2020-08-23 22.21.49.jpg
2020-08-23 22.22.03.jpg
2020-08-23 22.22.08.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Helaas: slecht nieuws!
Daar is niets meer aan te doen dan de complete afvoerset vervangen.
En dat betekent dat je op een of andere manier de onderkant zult moeten bereiken.
Van wat voor materiaal is de ombouw? Kun je er geen luik in zagen?
Een oscillerend multitool doet wonderen: voegen met een "segmentzaagblad steen" uitdiepen en evt. houten ondergrond met een normaal zaagblad doorzagen.
 
  • Like
Waarderingen: Mn22, Vonken_trekker en Jackd

RvR86

  • #3
Ik hoopte zo dat deze reactie niet ging komen, maar toch bedankt voor je reactie! De ombouw is volgens mij van gips en betegeld. Ik ben zelf absoluut niet zo handig, dus daar zouden we dan iemand voor moeten laten komen.

Nog tips over hoe ik de afvoer kan afsluiten, reparatie zal ons nu te kostbaar zijn en heb liever niet dat de afvoer te lang open ligt.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Je zou er een doek o.i.d. in kunnen duwen. Dat moet je wel voorzichtig doen, anders heb je kans dat er nog meer afvoerverbindingen loskomen.

Maar als ik het goed zie, dan staat er nog water in het stankslot? In dat geval kun je er ook voor kiezen om niets in de afvoer te stoppen en alleen in de gaten te houden dat er genoeg water in het stankslot blijft staan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu