Afvoerleiding in betonvloer

Ravanaalst

  • #1
Hallo lezers.

Gisteren mijn nieuwe afzuiginstallatie gepoogd op te hangen in de keuken (begane grond) Hiervoor moest ik totaal 6 gaten van rond 10mm in mijn betonnen plafond boren. De dikte van deze betonplaten is ongeveer 10 cm.

Na zo'n 6 cm boren bleek dat er afvoerwater uit mijn plafond kwam lopen, kennelijk uit een van de afvoerleidingen van mijn bovengelegen badkamer. Loodgieter gebeld die vandaag constateerde dat ik inderdaad de afvoer van mijn badkamer heb geraakt. Nu blijkt dat deze afvoerleidingen in het beton van mijn plafond zijn gegoten. Mijn vraag is of dit normaal is...

Er ligt in mijn badkamer namelijk ook een cementdekvloer van zo'n 6 centimeter dikte en het lijkt mij dat de afvoerleidingen hier beter in gelegd hadden kunnen worden.

De lekkage is inmiddels na een hoop breekwerk gerepareerd. Wel ligt er nu een stuk van mijn badkamer aan puin. Wie kan mij hier het een en ander over vertellen??

Groeten René
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Afvoerleidingen worden bij de bouw op de onderste betonijzermatten vast gevlochten
daarna ward betongestort
dus is heel normaal
Daarom als je wilt gaan boren moet je altijd uit kijken als je precies onder een badkamer of cvhok of wc gaat boren
gehijd raak je wat
 

Michiel_H

  • #3
Je had je beter eerst kunnen verdiepen in de materie, in plaats van gewoon gaan boren en dan insinueren dat je de aannemer de schuld geeft (de aannemer heeft het toch altijd gedaan...).
Gebruikelijk is, als er gewerkt is met een breedplaatvloer, dat de schil 5 cm dik is (dit kan dikker zijn, maar komt in normale woningbouw weinig voor). Boven die eerste 5 cm kan vanalles liggen, zeker een afvoer van 110 mm. Het leggen van een leiding van 110 mm in een cementdekvloer van 6 cm is namelijk technisch onmogelijk.
Hoe kom je er trouwens bij dat het beton 10 cm dik is? Meet het bij de trap maar eens op, gegarandeerd dat je inclusief cementdekvloer rond de 25 cm zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu