Afvoerleiding wasmachine correct?

Chefske

  • #1
Beste,

Ik ben recent verhuisd en ik twijfel of de waterafvoerbuis voor de wasmachine in mijn nieuwe huurwoning correct aangelegd is. Ik heb hier geen ervaring mee, maar aangezien er een hoop stof en nattigheid op de vloer lag, denk ik dat er te veel bochten in zitten om het water vlot af te voeren en het vervolgens omhoog komt uit de verticale pijp waar de afvoerslang in zit. Zou het niet beter zijn om direct uit de muur een bocht omlaag te maken, dan de sifon en dan een hogere verticale pijp waar de afvoerslang van de wasmachine in gaat? Of zou de huidige configuratie zo wel goed moeten werken?

De verhuurder heeft een nieuwe wasmachine en droger laten installeren, maar toen woonde ik er nog niet dus ik ben hier niet bij geweest. De afvoerslang maakt nu een hele ruime bocht, maar die ben ik van plan om met een tiewrap korter te maken zodat 'ie minder hoog uitkomt. De wasmachine staat er voor op de tegelvloer, met daarbovenop een wasdroger. Verder ben ik van plan om een Y-stuk te kopen, zodat ik ook de afvoer van de wasdroger op deze afvoer kan aansluiten. De leidingen hebben een diameter van 40 mm. Zou ik bijvoorbeeld zoiets bovenop de verticale PVC-buis kunnen verlijmen? En moet ik de verticale buis dan eerst ietsje inkorten, of zou het juist beter zijn om dit ietsje te verlengen zodat er minder kans is op opspattend water?
https://www.praxis.nl/gereedschap-i...NqlhDo0xpyBXVWpvWrokkCwZ7KnGHFMoaAuLyEALw_wcB

Alvast bedankt voor de reacties, ik hoor het graag!

afvoer wasmachine.jpg
 

ADDave

  • #2
Buis is wel erg kort. Ik zou hem oplengen, maar hij mag niet hoger dan een meter boven de vloer zitten
 

Chefske

  • #3
Ik ben even op en neer naar de bouwmarkt geweest voor twee koppelstukken en heb die inmiddels verlijmd op de bestaande afvoerbuis. Zie hier het resultaat. De afvoerleiding van de condensdroger (links) maakt nog een paar krullen. Zou ik die voor de goede orde nog moeten inkorten, zodat het water direct kan aflopen in de afvoer? Bovenkant van de afvoer van de wasmachine (rechts) zit nu op precies 1,00 meter boven de vloer.

afvoer wasmachine2.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu