Badkamer afvoerleidingen verleggen

Benbaba

  • #1
We hebben onze pre-fab (cabine) badkamer gesloopt en kwamen de volgende situatie tegen achter de oude wand, zie foto. Plek van de wc blijft hetzelfde maar draait 90 graden, (afvoer en element valt in de kast er naast, met beperkte ruimte), douche blijft gelijk en de wastafel verkast naast de douche. De vloer was eerst circa 20 cm hoog, dat wordt nu ongeveer 5-7 cm en de leidingen gaan er onderdoor. Muren worden opgebouwd uit cellenbeton.

De vraag is wat wijsheid is wat betreft de afvoerleidingen. Die van de wastafel en douche spreken redelijk voor zich. Ik vraag me alleen af hoe ik de wc het beste kan koppelen aan de (110) leiding die verderop valt in de standleiding. Die (110) leiding kan hooguit wat links of rechts en is inmiddels ingekort vanaf circa de rode lijn. Ergens moet ook de ontluchter komen. Dat gat in het plafond zit ongeveer boven de plek in de schets.

Alvast bedankt voor het meedenken.

leidingen.png leidingen2.png
 
Laatst bewerkt:

ADDave

  • #2
Die ontluchter moet je helemaal niet willen. Daarnaast mag je de aansluiting van de douche en wastafel niet achter de aansluiting van het toilet maken. Ook 45 graden t stukken gebruiken en geen 90 graden zoals in de oude situatie.

Is dit wel in Nederland? Want het is heel bijzonder hoe dit allemaal aangelegd is.
 

Benbaba

  • #3
Ik was idd al van plan om 45 graden bochten te gebruiken waar nodig. De wastafel en douche kan ik doortrekken en vóór de wc uit laten komen mits nodig. Erachter zoals de tekening is dus een no-go? Had daarbij deze theorie een beetje gedachten. De ontluchter zit/zat er neem ik aan omdat alles in 1 buis zat? Het is een woning in Nederland uit 1985 met pre-fab badkamer.

Ter verduidelijking nog even onderstaande toegevoegd. Achter de 'geplande' WC zit de CV ketel geïnstalleerd. De afvoer loopt daaronder naar beneden er iets bijplaatsten is geen optie.

Situatieschets afvoeren.png
 

Benbaba

  • #5
Bedankt voor je reacties en feedback. Interessant document daar staat een hele boel informatie. Alleen merk ik dat ik het lastig vind om het toe te passen op mijn situatie. Graag feedback op de onderstaande 2e poging.

De ontspanningsleiding (ik noemde het ontluchter) die eerst bij de wc zat en naar het dak liep moet ik volgens de theorie wel gebruiken meen ik. Waar precies is nog de vraag. Want anders is er ook niets meer naar het dak en een ander lozingstoestel (niet zijnde een toilet) op een liggende leiding zich dichtbij de closet bevindt.
Naamloos.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu