Afvoer wc verleggen

Smokey123

 • #1
Ik wil een inbouwreservoir plaatsen maar de standleiding naar boven zit in de weg en loopt ter plaatse van de spoelkast (zie foto).In eerste instantie was het idee om de verticale buis voor de 45 graden bocht af te zagen en verder naar boven door te trekken en hoger een nieuwe 45 graden bocht te plaatsen. Echter, na het sloopwerk, blijkt de verticale buis voor een gedeelte in de muur te zitten. Wil ik 'm dus doortrekken dan zal ik voor een gedeelte in de muur moeten kappen en ik weet niet om dat zo'n goed idee is.

Om na de 45 graden bocht gelijk weer een 45 graden bocht te plaatsen (zodat ik weer verticaal uitkom) is ook geen oplossing omdat dan ook de buis te veel naar links en ter plaatste van de spoelkast komt.

Ziet iemand nog een andere oplossing?
 

Frank

Vaste beantwoorder
 • #2
Wordt de standleiding boven dit gedeelte nog voor een andere afvoertoepassing gebruikt of is het hierboven alleen nog voor be/ontluchting?
 

Smokey123

 • #3
De standleiding loopt naar de badkamer boven en is daar aangesloten op een tweede toilet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #4
Kan een foto plaatsen zodat we een wat meer totaal beeld van de achter wand van plafond tot de vloer.

En die muur rechts is dat een koker, wat voor materiaal is dat.
 

Smokey123

 • #5
De wc is niet al te groot en daarom wil ik het reservoir zo ver mogelijk naar achteren verplaatsen. Bijkomend voordeel is dat ik dan ook het bestaande houten frame kan gebruiken voor het aftimmeren van het inbouwreservoir.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #6
Je kunt die waar onderste bocht 45 graden zit verwijderen en dan 2 bochten 15graden zodat je even voor die muur langs kan.

of je hakt die gipsblokken wat hol uit zodat je met de buis rechtstandig om hoog gaat en ver volgens met 2 45graden bochten op bestaande leiding uit komt.

 

Smokey123

 • #7
Als ik tweemaal een bocht van 15 graden gebruik, hoeveel verschuif de nieuwe verticale leiding dan t.o.v. de oude? Als dit namelijk te veel is dan zit ik alsnog tegen de spoelkast aan.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #8
Je hebt ja ruimte zat.
Je kunt op de achterwand een houden regel zetten met uitsparingen voor je leidingen want er is om naar voren te gaan ruimte zat.

Ook zijn er in bouwreservoirs die smaller zijn.

als je bocht met spie end neemt en 1 met mof ik zou zeggen ga ff na bouwmarkt en ga het uit proberen.hier kan je ongeveer zien wat voor een verloop er is.
 

Smokey123

 • #9
In de lokale bouwmarkt hadden ze geen bochten 15 graden dus proberen gaat nog even niet. Ik heb even zitten te rekenen aan de hand van onderstaande tabel en dan kom ik op een horizontale verplaatsing van 18,9 mm (voor de rekenaars (60 + 13) * sin(15)) en dat is prima!Ik hoef dan niet in de muur te kappen en de spoelkast wordt niet geraakt. Nog even in de praktijk proberen maar dit zou goed moeten komen! Bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
Mooi zo dat is dat ook weer opgelost.
 

Smokey123

 • #11
En het eindresultaat:


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #12
Netjes opgelost

:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu