Afvoer wastafel: hoe chromen buis aansluiten op pvc?

Flying

  • #1
De afvoer van de wastafel zal met een chromen buis moeten worden aangesloten op een pvc buis in de vloer (geen mof). Nu lees ik op internet dat er wel rubber verloopringen zijn, maar dat deze niet direct in een 40mm buis passen... Helaas heeft de tegelzetter net de betonvloer gestort, dus nu nog een mof aanbrengen, uit het zicht, lijkt mij niet meer mogelijk.

Nu is mijn vraag: hoe ga ik dit oplossen? Het is de bedoeling dat het stukje pvc buis niet meer zichtbaar is (dus onder een rozet wegvalt).

Graag jullie ideeën! Alvast bedankt!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Als er nog niet betegeld is, zou ik toch even een stukje weghakken, een stukje van de buis afhalen, en daar een sok plaatsen.
Zo kun je dan toch dat verloop rubber plaatsen, en heb je straks veel minder kans op lekkage.
En als het straks lekt, moet je ook gaan hakken en is de schade veel groter.
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #3
Hoog rozet, maar of dat een fraai gezicht is?

Groeten b
 

Sewerboy

  • #4
Buisje gelijk met betonvloer afzagen. Met boortje 6mm zo strak mogenlijk langs buisje gaatjes boren. Gaatjes ook zo dicht mogenlijk tegen elkaar. Met stofzuiger het gruis er steeds uitzuigen. Op gegeven moment heb je een mooie gleuf rondom je pijpje. Hier kun je een mofje 40 oplijmen wat voor de helft in de vloer zit. Zo doe ik het meestal als ik dit soort problemen aantref als er al betegeld is. Anders inderdaad zoals Peter al aangaf met beitel rondom wegkappen als nog niet betegeld is kan ook.
 

Kanterz

  • #5
Slimme opmerking sewerboy :)
die kon ik nog niet, maar gaat me wel van pas komen hehe

een reparatie-mof zou je ook kunnen gebruiken, alleen dan heb je net als met die sok wat sewerboy zegt een mog boven de vloer.
dat wil zeggen een hogere vloer-rozet.
maar dat is niet per definitie lelijk, ik vindt een lage rozet op de vloer juist geen gezicht. maar dat is voor iedereen persoonlijk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu