Afvoer wasmachine verplaatsen

Tendolle

 • #1
Onze wasmachine staat in bijkeuken, nu willen wij deze verplaatsen naar andere hoek in bijkeuken. Aanvoer is geen probleem maar ik zit met afvoer. De afvoer vanaf het punt waar we de slang van wasmachine in hangen gaat naar beneden (naar sifon) wordt opbouw (zit toch uit zicht achter wasmachine), maar daarna moeten we oversteek maken naar huidige locatie om de afvoer weer op riool aan te sluiten.

Heeft iemand tips hoe we dat kunnen doen? Kan ik deze leiding infrezen in vloer? Mag de horizontale afvoer precies horizontaal lopen of moet ik deze iets schuin af laten lopen? Lengte van oversteek is ongeveer 2,5meter.

vast bedankt voor de reacties.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als de dekvloer dik genoeg is en er geen andere leidingen lopen kan de afvoer in de vloer gefreesd worden.
  De afvoer mag best dat kleine stukje horizontaal lopen, er hoeft geen vuil drijvend afgevoerd te worden dus problemen zal dat niet geven.
   

  Tendolle

  • #3
  Oke bedankt voor je reactie! De nog te storten dekvloer in aanbouw wordt ca 5cm dik dus daar kan ik dan eerst nieuwe afvoer op ruwe vloer monteren.

  Inmiddels wel weer paar aanvullende vragen. Want kan ik hier gewoon een 32mm PVC pijp voor nemen? Ik las ergens op internet dat ik deze in een 40mm pijp moet schuiven ivm uitzetting etc als deze wordt ingestort?. Of is dat voor deze afstand niet nodig?

  Aan de kant waar ik uitkom met pvc pijp is reeds een regenpijp gemonteerd voor hemelwater. Deze regenpijp wordt verwijderd. Kan ik dan met paar verloop stukken de 32mm pijp over laten gaan in 70mmpijp die reeds in grond zit?
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Zeker geen 32mm gebruiken, minimaal 40mm beter is nog 50mm.
  70mm is dunwandig voor toepassing als verticale bovengrondse regenwaterafvoer dus niet geschikt als afvoerleiding in de grond.
  Wat voor pijp zit er in de grond?
   

  Tendolle

  • #5
  Oke, dan wordt het pijp van 40mm denk ik, want die kan dan onder dekvloer uit zicht blijven.

  Wij hebben de regenpijp verwijderd voor de aanbouw. Deze komt uit na 90gr bocht in 70mm pijp. Als ik het goed zie is er op riool een soort t-stuk aangesloten met hierop 2 aansluitingen (70mm) voor 2 regenpijpen.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #6
  En ga je dat dan bovengronds koppelen?
  In dat geval kan je een T stuk 70 mm en dan een verloopring 70 / 50 en een verloop 50 / 40 plaatsen. Een verloop van 70 naar 40 kwam ik zo gauw niet tegen.
   

  Tendolle

  • #7
  Nee, de koppeling is vlak onder grond, +/-20cm. Ik denk dat ik de verloopringen het best kan verlijmen??

  Vanaf de hoek leg ik een pvc pijp (40mm) vertikaal over fundering naar de zijkant waar ik ga koppelen. Lengte van pijp is ongeveer 3mtr.
  Moet ik deze pijp iets laten aflopen of is dat voor deze afstand niet nodig?

  Laatste vraag, wat mij niet duidelijk is, moet ik de pvc pijp (40mm doorsnede) nog leggen in dikkere pijp(50mm) ivm uitzetten? Straks wordt er dekvloer over gestort en kunnen we er niet meer bij.

  Vast bedankt!
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #8
  Ja, verlijmen.
  Soms is het handig als je met koppelingen en dergelijke gaat werken het eerst even droog in elkaar te passen om te kijken in welke volgorde je het in elkaar lijmt. Zet eventueel met viltstift een paar streepjes over de T stukken om het uitlijnen te vergemakkelijken als je het lijmt.

  Aflopen, zie antwoord van Jan hierboven.

  Buis in buis niet nodig.

  Succes.
   

  Tendolle

  • #9
  Oke gaat helemaal goedkomen!
  ik zat net te bedenken, buis in buis is niet handig, want dat wordt lastig om te bevestigen... Los in buis is niet handig want dan kan het gaan rammelen :D

  Bedankt voor de hulp!
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu