Afvoer wasmachine overstroomt

ArjanL

 • #1
Hallo Allemaal,

Sinds een tijdje heb ik een probleem op zolder. De wasmachine pompt via "2" op de afbeelding hieronder water weg. Dit gaat met zoveel kracht dat de afvoer (32mm) deze niet goed kan verwerken, het water komt er bij het condenspunt van de ketel ("1" op de afbeelding) weer uit, terwijl het al jaren goed ging. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Ik heb al via een tip elders op dit forum een beluchter gezet op de afvoer van de wasmachine, maar dit haalde niets uit.Zou het bv helpen als ik ergens ander een beluchter zet of de afvoer bij het condenspunt met rubber oid afdicht?

Alvast bedankt voor eventuele reacties.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Een beluchter gaat je niet helpen je leiding is gewoon te dun 32mm voor een wasmachine is gewoon te weinig, waarschijnlijk is er ergens een verstopping aan het ontstaan waardoor je nu problemen krijgt.

  Buis reinigen en dan zal het waarschijnlijk weer goed gaan, maar ideaal is 32mm niet.
   

  Stania

  • #3
  Hallo .
  Inderdaad , de leiding eerst maar eens goed ontstoppen , en daarna de aansluiting van de wasmachine , met een 45 graden T-stuk op de leiding aansluiten , dan heeft het water de richting naar beneden al wat , en dan proberen alles naar 40-mm te krijgen .
   

  Rioolman

  • #4
  32 mm is inderdaad veel te klein voor een wasmachine, hoogstens geschikt voor condens afvoer van de cv.
  Ook zie ik een haaks T-stuk zitten in de leiding dit zou ik vervangen door een instromend (45 graden) T-stuk dan is in ieder geval de stroming nog goed op gang.

  Het beste is om eea te vervangen door 40 mm en als het langere leidingen zijn zelfs door 50 mm
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu