Afvoer verleggen lastige aansluiting

Barendvanv

 • #1
Allen,

Ik ben bezig met het verleggen van een water afvoer in een slaapkamer. Er zit nu een afvoer en daar moet een nieuwe afvoer op aangesloten worden (rode lijn). Deze moet zo laag mogelijk (paar cm van de vloer) aangesloten worden. Zie hier hoe het er nu uitziet, alle huidige afvoerbuizen mogen weg.Normaal gesproken wil ik de leiding net boven de grond afzagen en daar een mof met 90 graden bocht op zetten maar er zit al een mof laag op de grond en alles zit verlijmd. Maar dit lijkt me niet mogelijk omdat het hele stuk eigenlijk al een grote mof is en niet een standaard buis waar ik het zo op aansluit.

Wat is de beste manier om dit aan te pakken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Wat voor maat buis is het 40mm of 50mm

  Wat zit er achter die muur kan je daar bij?
   

  Barendvanv

  • #3
  Het is een buis van 50mm.

  Hij loopt door de muur schuin naar beneden en naar buiten. Ik ben net even buiten gaan graven, daar kan ik er inderdaad bij. Daar doorzagen en dan met een mof een nieuw stuk er aan zetten is waarschijnlijk de handigste optie?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ja, daarom vroeg ik het ook.

  Maar als buiten 75 mm is die door trekken tot voorkant binnenmuur en daarna verlopen gaan naar 50mm.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu