Afvoer toilet (vlak) boven de vloer

Wimpy1

  • #1
Goede morgen,

Ik ben nieuw op dit fantastische forum en zal me even voorstellen.

Ik ben Wimpy en ben vorig jaar begonnen met een eigen huis. Nu zijn we gelijk bezig geweest met de badkamer verbouwen, nieuw toilet bad wasbak tegels je kent het wel.

Het vervelende is na een jaar hebben we lekkage bij de afvoer van het nieuwe toilet! Wat nou wil is dat het T stuk waar het toilet op zit aangesloten is gaan scheuren (kan dat zomaar?).

Ik heb het geheel al verwijder en n of teveel ruimte er tussen..opnieuw in elkaar gelijmd echter ging het weer lekken bij een mof door niet goed lijmen.

Hieronder een foto van de situatie hoe hij nu is:

er moet dus een gat worden gevuld van ongeveer 1-2cm + de mof van het T - stuk

ik heb het geprobeerd met het volgende hulpstuk in elkaar te lijmen:

offline
dit deel bestaat uit 2 delen waarbij 1 met rubber rand en een lange schacht (welke helaas te lang is voor mijn probleem) en eentje zonder met een normale mof en een redelijk lang stuk 110mm pvc wat ik dacht perfect te zijn voor mijn probleem. dus op maat gezaagd en gelijmd maar zonder succes, waarschijnlijk door iets teveel ruimte tussen de delen.

Nu heeft iemand mij verteld dat ik met het volgende hulpstuk meer succes zou kunnen krijgen:
offline

Nu zou ik graag van jullie willen weten hoe jullie dit op zouden lossen.

Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Wat zit er op die buis naar boven?

Zwevend toilet?
 

Wimpy1

  • #3
De buis van boven zit de wasmachine en tevens ontluchting / hemel waterafvoer van het platte dak.
 

Fiesiekus

  • #4
Ik weet niet of het kan (qua WC-aansluiting), maar kan je het T-stuk wat naar beneden over de bestaande pijp duwen? En dan van bovenaf die dunnere pijp met een mof-spie verbinding in de T laten uitkomen.

Of een T-stuk 110 2 x mof, 1 x spie en die laatste in de verticale buis?
 

Wimpy1

  • #5
Nee, ik denk niet dat dit mogelijk is omdat er dan erg veel druk/spanning komt te staan op het geheel. en dan word het wel heel erg schuin




nu zit hij niet eens goed erop hij leunt er nu alleen op!
Of een T-stuk 110 2 x mof, 1 x spie en die laatste in de verticale buis?
Begrijp ik het goed dat je het bovenstaande plaatje bedoelt alleen dan met een schuif mof ipv lijmen op de bestaande pijp die uit de vloer komt?

*edit ik zie dat je
bedoelt.
Dat is wel een goed idee alleen kom ik dan te laag uit voor me toilet/edit



Dit zou betekenen dat alles weer los moet, niet dat dit erg is maar ik zou liever een andere oplossing zien zodat ik niet alles weer opnieuw moet kopen en loshalen. Daarbij komt kijken dat de pijp alsnog een paar cm op hoog moet om goed aan te kunnen sluiten op het toilet.

Tenzij een goede oplossing is vanuit het toilet schuiner te gaan en dan een 45 graden stuk te monteren zodat ik lager uit kan komen op het T stuk. Echter weet ik dus niet of ik dan te laag uit kom en vind ik dit lastig aangezien als het dan weer fout zou gaan ik geen back up meer heb en de vloer eruit moet slopen om alles opnieuw aan te leggen..
 

Xr8

  • #6
Deze spie past niet in de buis. Deze past uitsluitend in een sok. Je zult waarschijnlijk het geheel uitelkaar moeten zagen en alles weer opnieuw te pas maken. Eea zoveel mogelijk spanningsloos.

Succes.
 

Tiho

  • #7
Ik zou sowieso geen lijmverbinding meer maken onderaan. Denk dat een manchetverbinding voor de rest ook iets meer spanning kan opvangen. Iets he.
 

Droid

  • #8
Als ik zie hoe schuin het allemaal zit snap ik wel waarom het kapot is, volgens mij staat er behoorlijk spanning op.



Reagerend op de afbeelding van het t-stuk: het onderste deel past wel in een buis, alleen de diameter is 60 / 70 / 80 of 100, het is namelijk een tstuk voor hemelwaterafvoer. HWA buizen hebben altijd dezelfde wanddikte waardoor de verjongde spie in de buis past. Bij riolering heb je verschillende wanddikten van de buis, een verjongde spie zal dus niet altijd passen.

Kun je niet onder de vloer komen? Dan onder de vloer afzagen, met een mof weer verlengen en dan een tstuk met manchetten er tussen zetten... die kunnen wat meer spanning (/beweging) opvangen dan een lijmverbinding.
 

Wimpy1

  • #9
Het stond niet ZO schuin voordat hij stuk ging, dit is gewoon een foto van hoe het nu zou zijn als ik hem er nu op zou schuiven.. Er stond ook niet veel spanning op toen ik het geheel eruit had gezaagd. maar om het weer te voorkomen moet het T stuk hoger +- 1 a 2cm

Ik ben ook onder de vloer geweest, alleen zit er nog een T stuk in de vloer gegoten. dus dat zou betekenen dat ik het stuk PVC uit dat T stuk moet halen zodat ik hem op die manier kan verlengen maar dat lijkt me ook strak plan... Stel dat het fout gaat moet ik de hele vloer eruit halen. en alles opnieuw aanleggen..

Zouden jullie zelf ook een manchet gebruiken achter een muur?
Mij is het namelijk aangeraden liever als het kan te lijmen dan te schuiven.
 

H@ns

  • #10
Kun je niet gewoon die pijp omhoog naar je wasmachine loszagen en dan daar een flexibele mof tussen zetten?
Die veroorzaakt volgens mij de spanning, te oordelen aan de schuine stand op de foto.

Ik bedoel dus zo'n ding:

afbeelding bestaat helaas niet meer
 

Wimpy1

  • #11
Dat is het probleem niet.. ik kan/moet de complete pijp naar de wasmachine op nieuw aanleggen.. alleen had ik daar nog geen geld,zin en tijd voor.

Het voornamelijke probleem (zoals de situatie nu is)is dat de pijp vanaf het toilet te schuin binnen komt op het T stuk waardoor er dus spanning op komt te staan.

Het mooiste zou zijn als ik gemakkelijk (lekkage vrij) op de pijp die uit de vloer komt een verleng stuk van 7 a 8 cm kan lijmen. Een normale lijm mof is te groot, zon spie zou perfect als die te verkrijgen is in alleen een rechte pijp...

Of dat het mogelijk is om de pijp van het toilet in een andere hoek op het T-stuk kan aansluiten een Y pijp is niet mogelijk die komt te hoog uit. maar er is hier al gauw geen ruimte voor...
 

Fiesiekus

  • #12
Dan moet je in het stuk vanaf het toilet, 2 stuks 15 graden bochten zetten en kijken of je daarmee het hoogte verschil kunt overbruggen.
 

Kaajee

  • #13
Maar daarmee lost is, zoals ik het lees, het probleem aan de onderzijde niet echt op. Hij zegt dat hij aan de onderkant enkele cm's te kort komt. Omdat anders de 110 toilet-uitloop te veel onder spanning komt te staan.

Kun je niet eens kijken of je met een 110mm y-stuk en een (flauwe) 110mm bocht wat kun bereiken?

Dus ipv het huidige t-stuk een 110mm y-stuk, deze zo ver mogelijk naar beneden/richting grond aansluiten (om zoveel mogelijk ruimte te creëren) en dan met een bocht (of 2) vanuit de 110mm toilet aansluiting op het y-stuk realiseren.......

Die kleiner diameter van boven fiets je er dan wel weer op op de 1 of andere manier. Die is makkelijker dan de toilet aansluiting. Evt. dan wel met zo'n flexibel stuk.

Theoretisch zou je met een y-stuk (=45gr) en een 45gr bocht uit de voeten moeten kunnen.....

edit: ik reageerde op H@ns, lees nu dat er soortgelijke adviezen gegeven worden.....te lang getypt.......
 

Wimpy1

  • #14
Kun je niet eens kijken of je met een 110mm y-stuk en een (flauwe) 110mm bocht wat kun bereiken?
Dat zal er dus om hangen ik heb het uitgemeten in de bouwmarkt.. zoals het er daar uit zag kom je dan ongeveer horizontaal uit.. en dan zit je vlak boven de vloer mocht er dan ooit wat fout gaan is het vrij lastig er nog wat mee te kunnen...
 

Kaajee

  • #15
Gewoon halen dat spul en thuis ter plekke proberen. Je kunt het altijd terugbrengen. Haal ook veel meer bochten etc. dan kun je lekker ter plekke passen en meten, wat je overhoud; retourneren.

Anders wellicht iets in de flexibele 110mm sfeer zoeken:
Flexi bocht manchet
Flexibele pvc bocht manchet voor lastige bochten , te verdraaien tussen de 0*/30*(bruine ma/s) en 0*/90*(grijze 2xma).


of zo één:
 

Wimpy1

  • #16
Ik ga vanavond wel even naar de bouwmarkt om wat spul mee te nemen.
en zal het geheel weer los halen en opnieuw lijmen en uitmeten.

Alvast bedankt voor het meedenken!

ik zal als het weer lekkage vrij is de oplossing posten.
 

Wimpy1

  • #17
Ik ben naar een sanitair zaak gegaan en daar hebben ze me het volgende aangeraden.

alles doormiddel van manchet aan te sluiten.

een T-stuk met 2 keer manchet 1 naar rechts en 1 naar boven en een spie van 110mm naar beneden.

voor het stuk uit de vloer een manchet naar het T stuk.

voorlopig zit het dicht.

hierbij nog een foto...


Bedankt iedereen die meegedacht heeft!
heb het nog niet op waterdichtheid getest, dat word morgen avond pas.
 

Droid

  • #18
Ziet er weer goed uit! Mooi dat het weer dicht zit. Verstandig om manchetten te kiezen, die kunnen iets werking opvangen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #19
:super: :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu