Toilet afvoer schuin naar beneden

Remcog

  • #1
Beste mensen, ben nieuw hier, heb al veel gelezen op jullie mooie forum, maar mijn vraag is nog niet helemaal beantwoord. Hoop,dat jullie me kunnen helpen.
Ik wil in de wc van een staand toilet naar een hangend toilet. Daarvoor moet ik ook de afvoer 40 cm naar 'achteren' verplaatsen. Aangezien de ruimte in de kruipkelder erg krap is (ook door extra isolatie) wil ik de nieuwe afvoer van bovenaf gaan maken.
Het idee is, dat ik de nieuwe afvoer schuin naar beneden 'leg', waardoor ik over 40 cm lengte een aantal betonboringen moet doen. De vraag is vooral, of die afvoer zo schuin weg mag lopen (optie 1). Zie tekening. Of hoeft het niet schuin en mag 'ie ook horizontaal weglopen?
IMG_7419.jpg

Optie 2 is qua betonboren iets makkelijker, maar dan moet ik de aansluiting onder de grond goed maken (en dat zie ik minder zitten).
Tweede vraag is of jullie - alstublieft - nogmaals kunnen en willen aangeven, welke aansluitingen ik mag lijmen en welke absoluut niet?
Hoop, dat jullie wijs kunnen worden uit de tekening. Alvast bedankt voor het meedenken! Vriendelijke groeten, Remco
 

Hharbers

  • #2
wat zit er onder het deel wat gemarkeerd is als "30 cm gewapend beton"
Isolatie? wat voor soort welke dikte
en wat zit daar weer onder, Zand, kruipruimte wel of niet bereikbaar ?

hoe loopt leiding onder vloer verder?

hoe wil je die schjuine boring doen?
Je kunt toch met je gatenzaag helemaal niet komen onder die hoek of sloop je de muur aan rechterzijde van je tekening weg ?
Is de vloer volledig gewapend?
Of zit er een dekvloer op die je weg kunt halen waardoor je leiding horizontaal kunt verslepen met springbocht

1698839013971.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
30cm gewapend beton lijkt me meer een fundering en daar kan je niet zomaar in gaan hakken.
Ook een sprongbocht gaat max ongv 34cm dus dat wil geen 40cm naar achteren.
Plaats een wat situatie foto`s boven de en onder de vloer.
 

Remcog

  • #4
Dank voor jullie reactie. Ik zal proberen jullie beide reacties in dit bericht te beantwoorden. Ons huis is ooit gebouwd met dit soort platen van 30 cm dik, zowel de fundering als de eerste en tweede verdieping. Of het gewapend is, heb ik wel genoemd, maar weet ik eerlijk gezegd eigenlijk niet. Kan er met SDS-boren wel gewoon doorheen op de eerste en tweede verdieping. De kruipruimte (met zand) is ongeveer 50 cm hoog, maar dat is inclusief PUR-schuim van zo'n 10 cm. Wel bereikbaar, niet heel prettig, haha. En moet een hoop troep opzij schuiven. Als het echt niet anders kan, zou ik onder de vloer kunnen. Weet niet of er een dekvloer op ligt. Lijkt me niet, maar ik ga er naar kijken.
IMG_7395.JPG
IMG_7414.JPG
IMG_7415.JPG
. Wat ik nu gezien heb, is het één brok beton. Onder de vloer komt de afvoer met een t-stuk direct in de rioleringsbuis richting straatkant. Wat ik, na jullie reacties, zou kunnen doen, is over de lengte van die 40 cm (hopelijk lukt 34 cm ook, maar de pot is er nog niet af geweest) met een watergekoelde diamantboor gaten boren van zo'n 9 cm diep, zodat die sprongbocht er in kan vallen.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Zo te zien aan tegels en wc pot moet die afvoer geen 40cm naar achter.
Naamloos.jpg

Zo te zien staat de wc pot ongeveer achter gelijk met tegel voeg.
Deze is ongeveer 30cm van de muur.
De wc pot is een AO pot dus waar groene strepen komt de hart op hart maat.
1698847585058.png

Haal je wc pot er eens af dan kan je goed op meten voor een sprongbocht.
 

Remcog

  • #6
Dankjewel Henk, en wat geinig, dat je dat zo tekent. Het leek mij, dat ik nu eigenlijk geen afwijkend toilet heb qua afmetingen en maten en dat straks ook niet heb, dus ik hoopte al een beetje, dat het zou gaan lukken. Ik ga volgende week de pot er af halen en dan weet ik het zeker.
Tot nu toe al heel erg bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu