Afvoer lekt bij sifon (kokend water kraan)

Tweak

  • #21
Volgens mij kan ik de vorige post niet bewerken dus maar een nieuwe. Heb net gebeld met het bouwbedrijf en uitgelegd wat het probleem is met die buis. Er is bijna niemand aanwezig (bouwvak) maar ze gaf aan dat dit wel garantie moet zijn ja en ik eind augustus even contact moet opnemen.

Dus maar niks aan die buis doen en wachten op bouwbedrijf.
Slang om het door te spoelen is ieder geval onderweg. Nu nog een goede loodgieter vinden voor het kastje opnieuw te maken.
 

Tweak

  • #22
Helaas, vandaag rioolslang binnen gekregen maar kom niet eens door het 90 graden bochtje wat in de muur zit. Dus schoonspoelen gaat mij ook niet lukken.
 

Lampje45

  • #23
Dan zal je het chemisch op moeten lossen met twee componenten ontstopper.
Misschien niet de meest ideale oplossing, maar overstromen, wat ook je keukenkast op zal bollen, is ook geen optie.
 

Tweak

  • #24
Zal die twee componenten ontstopper dan ook werken voor die buis helemaal in de kruipruimte? Want ik bedoelde met die slang dat hij er niet door komt omdat het bochtje zo haaks is.
 

Henk E

  • #25
Lampje45 schreef:
Dan zal je het chemisch op moeten lossen met twee componenten ontstopper.
En als de verstopping te ver weg zit dan gaan gaat spul kristalliseren in je leiding en dan met je nog verder van huis.
Mijn advies is met de juiste mechanische veer er door (en niet met zo'n hobby ding) en tijdens het draaien veel spoelen, heel veel spoelen, dat is heel belangrijk om het losgeslagen vuil afvoeren.
 

Lampje45

  • #26
Henk E schreef:
Mijn advies is spoelen, heel veel spoelen, dat is heel belangrijk om het losgeslagen vuil afvoeren.
Dit advies gaat ook op voor het chemisch proces, dan kristalliseert er niets en is je leiding weer brandschoon. Want kristalliseren gebeurt niet in een uur.
Ik heb ook zo'n bouwfout in het beton van de badkamer en los dit probleem gewoon op door i.p.v. wasverzachter azijn in de wasmachine te gebruiken, waardoor de afvoerleidingen schoner blijven en als het problemen gaat geven, zo ongeveer een keer in de 4 jaar, er twee componenten ontstopper in te doen.

En ja, daar heb je gelijk in, heel veel spoelen, dan ben ik er weer voor jaren vanaf.
En dat al zowat 50 jaar, want zolang is dit probleem er al, vanuit de nieuwbouw in 1973.
Dit is met een veer ook niet op te lossen omdat er 3 haakse bochten in het beton zitten en er ook nog een sifon onder het bad zit. En ik heb het al die jaren weten te redden zonder de rioolmaffia.
De oorzaak heb ik kunnen vaststellen door dat ik tijdens de bouw alles op foto vast legde, maar ik in die jaren nog niet de kennis had, dat dit fout was.
 

Tweak

  • #27
Ben wel benieuwd wat het bouwbedrijf gaat zeggen/doen. Mijn buurman zit in de bouw en had ik net gesproken hij zei ook al als ze niet willen helpen dan hangen we zelf wel die buis goed en maken er een stuk tussen met een dop zodat je vanuit daar beide kanten op kan met de slang en het schoonspuiten.

Maar hij vermoed dat alle problemen komen door die kleine buis die in de vloer gestort zit onder de keuken. En daar is AJ Riooltechniek al doorheen gegaan met een veer om het schoon te maken. Dus ik weet het niet..
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu