Afvoer lekt bij sifon (kokend water kraan)

Tweak

  • #1
Hallo iedereen, ik sta bijna op het punt om onze Selsiuz kokend water kraan maar weg te doen.. We hebben iedere keer ons keuken kastje vol liggen met water/etensresten.
Eerst al een lekkage gehad bij de aansluiting die de muur in gaat dit is toen verholpen maar toen bleek dat het sifon af en toe overloopt. We hebben toen een andere loodgieter gevraagd om dit op te lossen. Hij heeft een T stuk weggehaald en er een Y stuk geplaatst zodat het water niet richting het sifon kan.

Schijnbaar is er af en toe een verstopping of een probleem met de ontluchting waardoor het afvoer water even niet weg loopt? En als de vaatwasser op dat moment aan het afpompen is tja dan weet je wel wat er gebeurd.

Maar hoe krijgen we dit opgelost? Ik hoor helaas niks meer van de loodgieter (tot nu toe) want hij zou kijken of er een terugslag klep of iets geplaatst zou kunnen worden.
Vandaag is er weer zooi uit het sifon het kastje ingelopen en ben er echt klaar mee.
Hier de foto's hoe het nu zit. Waar de rode cirkel staat loopt het dus eruit.

afvoer1.jpeg afvoer2.jpeg afvoer3.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Je zou gewoon een onstoppingsbedrijf kunnen bellen en die de verstopping kunnen laten verhelpen. Schijnbaar kan het water niet verder de muur in en komt het terug via het siphonetje van het overdruk ventiel. Overigens zou je ook het overdruk ventiel omhoog kunnen brengen en gewoon met een lus en een nieuwe flex slang rechtstreek op de afvoer kunnen aansluiten zonder die wastafelsiphon en dat pvc. De flex lus dient dan als stankafsluiter. Zo wordt het normaal ook gedaan. Je hebt van die lijmbare tuutjes die je op de pijp kunt zetten voor de flex slang. Maar feit blijft dat er dus een verstopping zit. Een loodgieter is geen ontstopper en andersom. Dus volgens mij is het niet zo moeilijk. Gewoon verstopping laten verhelpen door een onstoppingsspecialist.
 

Tweak

  • #3
Ik ben vergeten te vermelden dat het om een nieuwbouwwoning gaat. 3 jaar terug pas opgeleverd.. Dus dan lijkt mij een verstopping eigenlijk niet mogelijk?

De loodgieter die de kraan heeft geplaatst zei dat die flex slang en koppeling maar slecht werkt en vaak problemen geeft. Daarom heeft hij een apart sifon geplaatst.

Heb nog contact gehad met de loodgieter die hier als laatste was en heeft een terugslag klep besteld en deze wilt hij ertussen plaatsen. Hoop dat dit de oplossing is.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Njah volgens mij gaat het dan terug je wasbak sifon in en daar omhoog dus miss merk je daar niks van maar het probleem blijft. Dan lijkt het mij dat er dus iets niet goed is aangesloten. In de huisinstallatie, waardoor er nu problemen zijn onstaan. Nogmaals een onstoppingsbedrijf die kan met een camera dat onderzoeken.
 

Tweak

  • #5
Meteen gebeld toen ik je bericht las. Morgen komen ze langs om het te ontstoppen. Hij vond het ook raar dat het zo snel al nodig is. Hij vermoed dat er iets niet goed is met het afschot?

Maar ja, daar valt toch niet veel aan te veranderen aangezien de buis in de muur zit. En ook een stuk dus in de 'vloer' heb daar trouwens nog wel een foto van.. Misschien is te zien of dit het probleem is?

IMG_20190201_171139.jpg IMG_20190220_173019.jpg
 

Lampje45

  • #6
Ik zoek het meer in het probleem dat de pomp van de vaatwasser een grote hoeveelheid in korte tijd verplaatst. En de sifon veel te laag geplaatst is om deze drukstoot aan te kunnen.
Dus de inlaatcombinatie zo hoog mogelijk plaatsen en de sifon mee laten verhuizen door er een stuk tussen te zetten.
 

Remmus

  • #7
De afvoer loopt horizontaal over de vloer; er lijkt helemaal geen afschot te zijn.
En die knie waar de afvoer omhoog gaat helpt ook niet mee. 2x 45 graden bocht was beter geweest. Die had grotendeels in de dekvloer gezeten dus dat was geen probleem geweest.
In combinatie met de te laag geplaatste sifon (zoals Lampje45 al aangaf) is de kans op overstroming groot.
Ale je een kruipruimte hebt zou je kunnen overwegen om een nieuw gat te maken voor de afvoer, recht naar beneden de kruipruimte in. Maar achteraf is dat wel een hoop werk.
 

ADDave

  • #8
Met alle respect, maar wat ze hebben gemaakt is prutswerk. Het ziet er niet uit.
Wat ik overigens nog steeds niet begrijp is dat installateurs water en riolering in de wand maken. Nergens voor nodig aangezien de kastjes altijd gemaakt worden op installaties tegen de wand.

Het zal inderdaad wel door een verstopping komen, in combinatie met het leidingwerk in het kastje.
Ontstoppen en kastje opnieuw bouwen.

Tweak schreef:
Heb nog contact gehad met de loodgieter die hier als laatste was en heeft een terugslag klep besteld en deze wilt hij ertussen plaatsen. Hoop dat dit de oplossing is.
Loodgieters die met keerkleppen werken in de riolering kan je ook maar beter meteen afscheid van nemen. Dat is een wanhopige poging doen omdat hij het probleem niet aan kan/wil pakken.
 

Tweak

  • #9
165 euro weer weggegooid. Mja was te verwachten hé met die veer krijg je het probleem niet opgelost (ontstoppen) en schijnbaar loopt de afvoer buis onder in de kruipruimte ook niet helemaal goed.

Dus zijn conclusie: het moet schoon gespoten worden want onderin de kruipruimte zit het ook aangekoekt. En dat hele gedoe in het kastje moet opnieuw worden gemaakt.
 

Lampje45

  • #10
Prutswerk dus.
 

Tweak

  • #11
Volgens mij is het nu zelfs erger geworden kan dat? Ik was er ook klaar mee en had meteen het sifon eruit getrokken (uit het rubber) en heb een PVC stukje erin gezet met een dop erop. Onder het ventiel dus een bakje gezet (komt toch amper water uit) maar nu gooi ik net een kleine pan met water in de bak en dat loopt al amper weg :/
 

Lampje45

  • #12
Dan is het ontstoppen ook prutswerk geweest en ligt nu waarschijnlijk op een hoop halverwege.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #13
Zuur voor je maar ik zou doorpakken tot het is opgelost, anders komt het later weer eens bovendrijven en zit je weer met de gebakken peren. Desnoods open kappen en opnieuw maken. Gewoon maken die hap, tis niet anders. Rioleringsproblemen zijn geen lachertje.
 

Tweak

  • #14
Heb net even wasbak flink laten vollopen en dan in een keer putje open.. Het loopt wel weg maar gewoon niet snel genoeg denk ik. Als ik dat sifon er nog op had zitten was het weer flink feest denk ik.

Ik vermoed dus dat het nooit snel genoeg gaat leeg lopen en moet dat sifon gewoon weg. Als nou blijkt dat het wel ligt aan een verstopping in de buis onder de kruipruimte dan valt dit misschien nog wel onder een soort 'garantie' ? aangezien de woning pas 3 jaar oud is. Maar dit moet ik dus uitzoeken.

AJ Riooltechniek gaf ook aan dat een sifon hier niet voor bedoelt is. En rade mij aan het originele stuk te gebruiken met flex slang. Die kan ik wel ophalen bij de keukenboer denk ik want zij hebben tenslotte het niet aan mij gegeven.. Maar als ik in de handleiding kijk van de Selsiuz kraan dan moet je dat helemaal onderin plaatsen maar dat gaat bij ons niet? Want de buis zit in de muur.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #15
Je hebt zoiets als conformoriteitsbeginsel en wettelijke garantie. Daarin zijn consumenten beschermd tegen dit soort zaken. Als het bedrijf nog bestaat en het probleem wordt bewezen veroorzaakt door hun prutswerk moeten ze het gratis herstellen binnen het termijn dat redelijkerwijs verwacht mag worden dat iets mee zou moeten gaan en goed zou moeten zijn, je kunt hier veel over lezen, bijv ook bij de consumentenbond. Dit slaat meestal wel op gekochte artikelen maar heeft ook invloed op het geleverde werk. Zo mogen tegels niet zomaar van de muur vallen na 8 jaar bijv. Enz enz.
 

Tweak

  • #16
Ik maak even 2 posts, moet ik voor dit nou ruzie gaan maken met het bouwbedrijf?
Volgens mij valt het wel mee.. had wel beter gekund.

1.jpeg 2.jpeg 3.jpeg 4.jpeg 5.jpeg
 

Tweak

  • #17
De 2de post, de buren hebben schijnbaar ook zo een soort kraan (ander merk) en hebben helemaal geen problemen.

Lijkt wel of ze bij hun 2 aansluitingen hebben gemaakt naar die buis in de muur?

1.jpeg 2.jpeg 3.jpeg 4.jpeg
 

Lampje45

  • #18
Kijk dat is een verschil van dag en nacht De afvoer van de vaatwasser heeft een veel hogere pijp die de druk die ontstaat kan bufferen.
En de overstort lekt in de buis van de gootsteen die met veel mindere druk werkt.
Als ik naar foto 2 onder de vloer kijk dan lijkt het zelfs dat de afvoer zelfs in een bult omhoog loopt door een te strak staande ophangbeugel.

Ik vind dat je het bagatelliseert als ik de verschillen met je buurman zie, dan is het ene prutswerk en het andere ziet er professioneel uit.
Maar goed, dan begrijp ik niet echt waarom je onze mening vraagt als je het toch niet opgelost wilt hebben.
 

Tweak

  • #19
Ehh ik denk dat je het verkeerd begrepen hebt. Natuurlijk wil ik het opgelost hebben maar er zijn nu dus zogenaamd 2 dingen.

In het kastje moet dus de boel gewoon opnieuw gemaakt worden dat is zeker.
Maar moet ik nou serieus ook iemand iets laten doen aan de buis in de kruipruimte? Is daar serieus echt iets mis mee dat ik het kan aankaarten bij het bouwbedrijf?

Ik ga zelf een slang bestellen zodat ik het kan doorspoelen ieder geval.

Edit: die beugel kan ik misschien zelf iets verstellen?
 
Laatst bewerkt:

Tweak

  • #20
Yep, dat ga ik doen. Prop iets tussen die stenen die daar staan zodat de buis daar op rust haal die klem los en kijk of er genoeg schroefdraad is om het iets te laten zakken. Zo niet dan haal ik een verbindingsmoer en slijp ik wel een stuk van een boutje af zodat die wel goed hangt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu