Afvoer douche op dakopbouw

Stevenvec

  • #1
Goedemorgen iedereen,
Ik ben momenteel bezig om de afvoer van een badkamer op mijn dakopbouw aan te leggen. De douche en de wasmachine komen samen op een Y-stuk rond 50 en gaan 10 centimeter daarna via een 90 gradenbocht door de vloer. Ik kwam er gisteren na het lijmen achter dat ik 1 kant van het Y stuk op een klein negatief afschot gelegd heb (zie foto). Ik sluit de douche hier met een rond 40 op aan. De vraag is nu of dit problemen gaat geven en ik dus mijn werk van gisteren ongedaan moet maken. Of dat ik wat te kritisch ben en dit geen probleem is omdat de afvoer vol na het Y-stuk alweer door de vloer gaat.

bij voorbaat dank voor jullie reacties!

image.jpg image.jpg
 

Willem52

  • #2
Ik zou mij geen zorgen maken. Mocht jij dit wel doen, dan kun je de pvc altijd nog iets onderstoppen. Zorg er wel voor dat er in dat geval geen spanning op de verbinding komt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Ik zou niet te veel onder die Y-stuk schuiven want de spanning loopt om hoog bij die bocht in de vloer kans op knappen.
Je zou de buis verder op even warm maken bij die aarde mat met een fohn of brander.
 

BigBert

  • #4
Ik zou de hele afvoer 50mm maken.
 

Stevenvec

  • #5
Bedankt voor jullie reacties. Er staat al spanning op de 90 graden bocht omdat de verticale buis die uit de vloer komt als het waren een beetje voorover helt. De 90 graden bocht knikt dus in weze een beetje richting de vloer als hij spanningsloos is. Nu maak ik me dus weer zorgen om deze aansluiting.. vervangen is niet echt een optie omdat ik hem onder de vloer al heb moeten aansluiten met een mof. Daarachter zitten meteen de 2x 45 graden op de standleiding.. ik heb hem doorgespoeld en hij lekt nu niet.. kan dat in de toekomst nog ontstaan?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Heb je een foto van die aansluiting onder de vloer en op je standleiding?
 

Stevenvec

  • #7
Zeker, dit is de aansluiting onder de vloer.

image.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Wat is dat die rode is dat viltstift inkt?
Als je die bocht niet vertrouwd dan beter er uit halen vanaf het T-stuk
1689346755550.png

Je zaagt stuk in de mof er af en verwarmd dat stukje mof zodat je hem er af haalt zodat je gehele mof diepte van bocht kan gebruiken.
Desnoods maak je dit rubber verbinding 90 graden
je hebt een exspansie stuk in standleiding zitten maar als die zakt dan komt er veel kracht op die 50 lijmbocht.
 

Stevenvec

  • #9
Henk, bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ik denk dat ik dit klusje toch maar terug geef aan een vakman. De afvoer is door een installateur tot aan de 90 graden bocht gelegd. Dus ik zal hem eerst aangeven dat ik van mening ben dat hij zijn werk moet herstellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu