Afvoer cv ketel - condens loopt in dakgoot

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #21
@Omar: maak even een nieuw topic aan met je vraag. Kan je er meteen foto's bij plaatsen.
 

L. Triesscheijn

  • #22
Ik zit met hetzelfde probleem. Condens afvoer via pvcpijp is een kostbare zaak. Ik denk het probleem als volgt op te lossen maar weet niet zeker of ik dan in dé winter op problemen stuit. Ik heb de volgende oplossing bedacht. Onder de cv een cementkuip van 65 liter geplaatst waarin het condenswater opgevangen wordt. In de cementkuip een dompelpomp/vijverpomp plaatsen en de afvoer door het dakbeschot rechtstreeks in de pvc afvoer geplaatst. Deze afvoerwel 40 cm in de afvoer zodat het condenswater niet met de zinken goot in aanraking komt. De afvoer zit op het westen en op circa 4 meter hoogte. De afvoer is een regenwaterafvoer die rechtstreeks op het riool is aangesloten. Heeft iemand een mening op deze oplossing?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #23
Ja ik heb wel een mening, vragen om problemen.
Bij vorst vriest de regenpijp dicht.

Je kan ook een condenswater pompje plaatsen, deze hebben ook een contact voor de ketel en een alarmgever zodat de ketel uit gaat bij een storing en jij op tijd gewaarschuwd word.
En je kan dan met een 20mm pvc naar een corecct afvoerpunt.

Dit is gewoon aanklooierij
 
  • Like
Waarderingen: robdeb

L. Triesscheijn

  • #24
Duidelijk. Dacht een oplossing gevonden te hebben. De afvoer is een hemelwaterafvoer. Zou die helemaal dichtvriezen? Alternatief een dure oplossing met zekerheid.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #25
Uit eigen ervaring: Ja.
(Moet het wel vriezen in de winter)
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #26

Ronny

Specialist Verwarming
  • #27
Dat vriest zeker dicht of je moet veel geluk hebben.
Ik heb het een keer meegemaakt bij een hoog flatgebouw waar ze een nieuwe ketel op het dak hadden geplaatst. De condens afvoeren waren aangesloten op de regenpijp en die was vanaf de B.G. tot aan de bovenste verdieping dichtgevroren. Dat was niet leuk voor de bewoner van de op een na hoogste verdieping. Ze kreeg die nacht veel water door het plafond van de slaapkamer wat letterlijk in bed viel.
Toevallig had ik die nacht storingsdienst.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu