Aftakken elektra Voeding

Evd223

  • #1
Ik ben in het bezit van een vrij riant huis en we zijn nu bezig deze in twee te splitsen.

Inmiddels zijn we aan de elektra toegekomen en we willen eigenlijk nu een voeding naar een nieuwe groepenkast in het nieuwe deel brengen.

Omdat hier nogal wat apparatuur komt willen we nu deze voeding zonder verdere zekering direct vanaf de hoofdschakelaar van de originele verdeelkast vandaan halen.

Ik twijfel echter of dit is toegestaan.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Nee dat is niet toegestaan. Als er na splitsing een nieuw adres ontstaat kun je overwegen een eigen aansluiting aan te laten leggen. Anders zul je in de hoofdverdeler eea selectief moeten afzekeren.
 

Evd223

  • #3
Bedankt Sxander. Heb ik nog een vraag. Is het wel toegestaan de huidige voeding te verlengen naar de nieuwe positie en daar zeg maar een nieuwe hoofdkast te maken en hier vandaan terug te gaan naar de eerste verdeler?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
In het kader van de overzichtelijkheid lijkt me dat van niet. Zou ook niet kunnen bedenken welk voordeel dat zou opleveren.
Maar zou je misschien wat meer info kunnen geven zoals type en waarde vd hoofdaansluiting, benodigd aantal groepen en vermogen in de huidige en nieuwe situatie en of er een nieuw officieel adres ontstaat? Dan kunnen we wat gerichter meedenken.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Neen, normaal gesproken niet.
Het ken aleen als je binnen 3m blijft en brandvrij aangelegd.Ook dan dien je selectief te zekeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu