Nieuw WCD aftakken voor Airco- binnen en buitenunit

Stefan1980

  • #1
Beste Mensen,

Korte vraag.

Ik ga binnenkort een Mitsubishi srk 50 zsx-w binnen en buitenunit aansluiten in de woonkamer. Deze moet aangesloten aan WCD met aarde. Wij hebben in onze woonkamer alleen ongeaarde wcd. Keukengedeelte etc.. is wel geaard maar lampen en tv in woonkamer niet.

Mijn vraag. Ik heb recentelijk een nieuwe kabel getrokken voor de wasmachine op zolder. Deze zit op een aparte groep in de meterkast. Deze kabel zit op ongeveer 2 meter van de plek waar airco gaat komen en kan ik makkelijk bereiken. Kan ik deze veilig aftakken en gebruiken voor nieuwe wcd voor airco units?

Of is dit niet aan te raden vanwege vermogen?

Persoonlijk denk ik, dat het kan, omdat de wasmachine niet altijd draait en maar kort een piekverbruik heeft. Maar toch ter voorkoming van misverstanden stel ik vraag graag hier.

Alvast dank voor de reactie.
Mvg,
Stefan
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
De airco moet op een aparte groep aangesloten worden in de meterkast, dat staat in de handleiding.
 
  • Like
Waarderingen: Stefan1980

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Als je de kabel voor de wasmachine hebt kunnen leggen dan lijkt me dat het ook niet een heel groot probleem zal zijn om er een 2e kabel bij naast te leggen.
Een wasmachine heeft meestal een aansluitvermogen van groter dan 3500W en moet daarom op een afzonderlijke groep en dan mag een airco die dacht ik een aansluitvermogen heeft van rond de 2500W daar niet bij op aangesloten worden.
 
  • Like
Waarderingen: Stefan1980

Stefan1980

  • #4
OK, dank jullie voor de reacties. Dan zal ik inderdaad dit op een afzonderlijke / nieuwe groep doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu