Afsluiters rechtstreeks op cv-verdelers

Larser

  • #1
Hallo,

Ik hoop dat iemand me verder kan helpen met de volgende vraag;

Voor m'n cv installatie heb ik gebruik gemaakt van cv verdelers (merk P****c) en vloerverwarmingverdelers gekoppeld aan hoofdleidingen. Nu is het uiteindelijk de bedoeling dat ik deze verdelers ga voorzien van electronisch (centraal via domoticasysteem) geregelde afsluiters voor het creëren van een zoneregeling. Op de vloerverwarmingverdelers zitten de afsluiters zelf al gemonteerd, dus hier kan ik de thermomotortjes gewoon opzetten. Op de cv verdelers zitten echter euroconus aansluitingen (geschikt voor knelfittingen voor flexibele buis).

Mijn vraag is of er afsluiters beschikbaar zijn die rechtstreeks op de cv verdeler (dus op de euroconus aansluiting) gemonteerd kunnen worden of dat hier verloopkoppelingen voor beschikbaar zijn? Ik heb al behoorlijk gezocht maar kan hier helaas niet zoveel over vinden. Kan iemand me de goeie kant op helpen voor wat betreft de benamingen (bv soort aansluiting, de fabrikant of leverancier)?

Bij voorkeur monteer ik soortgelijke afsluiters zoals deze op m'n vloerverwarmingverdelers zitten rechtstreeks op de CV verdeler, en sluit ik de flexibele cv leidingen weer met euroconus koppelingen (die heb ik namenlijk al in huis) op de afsluiters.

Op de radiatoren willen we eenvoudige radiatorkranen behouden zodat we altijd nog eea kunnen naregelen of bij storingen handmatig de boel kunnen regelen. Bovendien kan ik het bedraden van de thermomotoren een stuk gemakkelijker naar de verdelers uitvoeren dan naar iedere radiator afzonderlijk en zijn de stelmotoren met bedrading niet zo mooi om in het zicht te hebben.

Ik hoor het graag. Alvast bedankt! Lars
 

henri_vd_e

  • #2
Hoe is dit afgelopen? Zelf was ik op zoek of je CV verdeler met kraan op groep. Ben benieuwd wat jij hebt gedaan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu