Afsluiters plaatsen op verdeler vloerverwarming

Beste.

Ik heb een vloerverwarmingssysteem, echter zitten hier geen groepsafsluiters op. Deze zou ik graag willen plaatsen omdat niet alle lussen van de vloer even warm worden. Nu dacht ik iets als dit te gebruiken om dit te realiseren.

therm-groepsafsluiter-34-met-staartstuk-tempro.jpg


Op mijn verdeler zit volgens mij alleen 3/4 buitendraad, en op deze afsluiter ook; hoe kan ik het beste deze 2 koppelen? Bijgevoegd een close-up van de koppeling op de retourleiding van de verdeler.

1609075082210.jpg


Bij voorbaat dank voor jullie hulp!

/Marcel
 
Zo te zien hangt dit er nog niet zo lang. Waarschijnlijk niet geselecteerd op de mogelijkheden of toekomstige wensen, maar op het goedkoopste van het goedkoopste. Dit soort verdelers zal een professionele vloerverwarmingsfirma altijd afraden, omdat je totaal niets kunt regelen. Wanneer de groepen in de vleor ook nog behoorlijk van lengte verschillen, word je dus geconfronteerd met de gevolgen
 
Beste,

Het hangt inderdaad nog niet zo lang. Echter hebben wij niet de mogelijkheid gehad om te kiezen wat wel en niet kon, de zaak waar wij de vloer kochten had goede ervaringen met dit bedrijf; wij hebben ons laten adviseren hierin. Er werd ons verteld dat het "beter" was dan het systeem van Robot, ik ga er vanuit dat ik behoorlijk/goed advies krijg. Er waren geen opties voor groepafsluiters/flowmeters etc. Van die dingen leerde ik pas veel later. Maar goed, dat het niet optimaal is snap ik, maar heb je dan advies m.b.t. mijn originele vraag?
 
Je hebt een functionaliteit gekocht neem ik aan, een warme vloer? Als het systeem dat niet doet heb je recht op garantie. De keus van de componenten is in dat geval het probleem en risico van de hoofdaannemer waar je het geld aan hebt betaald.

Zodra je er zelf afsluiters tussen zet ben je elk recht op garantie kwijt.
 
Noi, ik kan je uit eigen ervaring wel zeggen dat deze verdeler echt niet beter is dan Robot. Ik ken geen betere verdeler en wil met geen andere producent werken.
Het zou goed zijn als men zich vooraf goed informeert over dit soort producten. Incapabele installateurs kunnen je van alles op de mouw spelden!! Schandalig dat iemand op die manier opdrachten krijgt en een goed voorbeeld van het alleen maar afgaan op prijs: kom dat helaas vaker tegen
 
Laatst bewerkt:
@Krunnie Daar heb je wel een punt; echter is het niet zo dat de vloer in zijn geheel niet warm wordt, maar sommige plekken minder warm dan anderen. Wat valt binnen de marge? En dit lijkt mij ook het logische resultaat als de groepen qua lengte onder elkaar verschillen als er geen knoppen zijn om te stellen. Het bedrijf zelf stelt dat afsluiters bij hun "nooit" gebruikt worden. Ze zijn al eens langs geweest omdat er een stukje plastic in de pomp vast zat, deze is toen vervangen. Toen ik begon over de groepen was de oplossing volgens de installateur de pomp op een andere stand zetten; dit zorgde wel voor een kleine verbetering.

@Degooijer Duidelijk, je hebt er waarschijnlijk meer ervaring mee dan ik. Je blijft hameren op het feit dat ik waarschijnlijk maar het goedkoopste heb gekozen, en daarom nu met de gebakken peren zit, maar ik ging er vanuit dat ik fatsoenlijk werd geadviseerd, dit ontslaat mij misschien niet volledig van een onderzoeksplicht naar een installateur, maar zoals ik al aangaf had de vloerenspeciaalzaak meerdere goede referenties. Dat is de reden waarom wij niet verder zijn gaan zoeken. Achteraf zou ik dit bedrijf ook zeker links laten liggen; maarja, dat is achteraf...

Wat ik eigenlijk wil zeggen, weinig vertrouwen meer in dit bedrijf, vandaar dat ik dit wil proberen, is dit mogelijk? Zo ja, graag een duwtje in de juiste richting :) Zo niet dan heb ik pech, moet ik kijken of er andere mogelijkheden zijn
 
Laatst bewerkt:
Er zitten nu euroconus koppelingen ingedraaid, die kunnen eruit en dan kan je de staartstukken ervoor in de plaats zetten met inregelkranen.
Ik zou wel kranen nemen met een voorinstelling of echte inregelkranen, inregelen op de stift is heel lastig goed te krijgen, je hebt dan maar 2mm van 0 naar 100%.

Enige probleem is dat je koude stukken hebt en dat zou dan die hele lus moeten zijn anders krijg je het nooit goed.
 
Ah, kijk daar kan ik wat mee. Dan ga ik opzoek naar inregelkranen. Heb je suggesties? Het minder warme stuk is inderdaad 1 lus. Ik vermoed dat de eerste groep teveel water krijgt omdat deze erg kort is. Dus mijn hoop is dan dat als ik die iets knijp, de rest wat beter uit de verf komt. dank voor je reactie
 
Zoek op dubbelinstelbare kranen. Die zijn inregelbaar en je hebt bovendien nog de mogelijkheid om er een knop of elektrische kop op te zetten om de lussen individueel aan en uit te zetten.

Let ook op de stromingsrichting van de kranen die je koopt. Die moet gelijk zijn aan de stroming op de plek waar je de kranen wilt plaatsen.
 
Ik zou niet van de adviezen van die video uitgaan. Je wilt de pomp op constant drukinstelling houden bij een vloerverwarming, ook bij een zoneregeling. Anders wordt de warmteoverdracht van aangeschakelde lussen beinvloed door het aantal lussen dat uitgeschakeld is.

Verder wordt niet uitgelegd waarom hij de flow instelling van de aanvoer op 3 liter per minuut zet. Die waarde moet je uitrekenen aan de hand van de gewenste aanvoer/retour temperatuur en het maximale vermogen dat de vloer trekt. Basisregel is 43 liter per uur per kilowatt bij een temperatuurverschil van 20 graden. Heb je meer temperatuurverschil tussen aanvoer en afvoer dan kun je knijpen.

In het voorbeeld van het filmpje met stadsverwarming en een RTL ventiel instelling van 30 graden zit je op een temperatuurverschil tussen aanvoer en retour van minimaal 50 graden. Bij de 5 kW die deze man zegt dat er maximaal gevraagd wordt is dat 86 liter per uur, dus ongeveer 1,5 liter per minuut. Bij de instelling van 3 liter per minuut op het aanvoerventiel die hij in de video gebruikt is het maximale vermogen dat de stadsverwarming naar de verdeler stuurt 2 maal zo hoog, dus 10 kW.

Verder wordt er heel interessant met een dure infraroodcamera naar de slangen gekeken, maar vervolgens worden alle lussen onafhankelijk van hun lengte of beoogd gebruik (badkamer warmer, hal kouder) op 3 liter per minuut gezet.
 
Uhm , er wordt wel vaker vermeld hier dat de pomp van de vv verdeler continu moet draaien.
Nu heb ik sinds een aantal maandjes ook vloerverwarming en de installateur heeft bij mij de pomp op de ketel aangesloten. De pomp draaid nog een tijd na zei hij.

Beetje vreemd allemaal , zo tegenstrijdig ?
 
Volgens mij wordt er dan bedoeld constante druk, dit is wat anders als constant toerental op de pomp geloof ik. Wat betreft het aansluiten op de ketel kan ik niets over zeggen, laat ik aan @Krunnie over...
 
Uhm , er wordt wel vaker vermeld hier dat de pomp van de vv verdeler continu moet draaien.
Nu heb ik sinds een aantal maandjes ook vloerverwarming en de installateur heeft bij mij de pomp op de ketel aangesloten. De pomp draaid nog een tijd na zei hij.

Beetje vreemd allemaal , zo tegenstrijdig ?
Welk type pomp?
Hoe is deze gekoppeld dan?

Het is heel simpel: wat zegt de fabrikant over het in en uitschakelen van de pomp?
Vaak staat er dat de pomp minimaal x tijd aan moet zijn voordat deze uitschakelt en dat deze maximaal .. x per uur mag schakelen.

Als je dat wilt schakelen heb je een controller nodig die deze parameters bewaakt en zal de ruststroom van de controller nagenoeg hetzelfde zijn als het rustgebruik van de pomp.
 

Gerelateerde klussen

Reacties
5
Weergaven
561
Verwarming inclusief leidingwerk
Sikilachi
Reacties
3
Weergaven
862
Verwarming inclusief leidingwerk
Gebruikersnaam1001
Reacties
3
Weergaven
1K
Verwarming inclusief leidingwerk
De loodgieter

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu