Afregelen vloerverwarming

MJV88

  • #1
Ik heb wat moeite om mijn vloerverwarming volgens opstookprotocol op temperatuur te brengen. De vloerverwarming ligt in een tegelvloer, waar later een laag egaline en een houten lamelparketvloer op is gelegd. Uiteindelijk moet de egalinevloer uitkomen op 28-30C. Maar, vooralsnog loopt de temperatuur van het water te hoog op. Het water uit de CV is 80C, en de Danfoss RAVV regelaar regelt het water af op 40C, maar dit lijkt mij nog steeds te hoog? Of kan dit wel?

Ik kwam in een ander topic ook al wat tips tegen, maar het lukt me niet om de RAVV in te stellen dat hij de temperatuur onder de 40 houdt. Misschien heb ik een ander exemplaar nodig?

Ook een pompschakelaar is denk ik geen oplossing, omdat ook als de pomp uitstaat de CV natuurlijk nog water door de vloerverwarming heen blijft pompen.

Hoor graag wat jullie ideeën zijn om dit goed te krijgen?

Overzicht situatie:

Pomp:

RAVV 40-70 van Danfoss
 

MJV88

  • #2
Niemand?
 

Marcn88

  • #3
Dit is antiek, tyleenslang als vvw leiding geen gescheiden systeem antieke grundfos pomp. Is alleen de toplaag van de vloer vernieuwt? Als de knop niet meer wil afregelen op een graad of 30 is deze defect en dient vervangen te worden, maar beter kunt u de gehele verdeler vervangen door 1 met een scheidingswisselaar en een a label pomp
 

MJV88

  • #4
Dank voor je reactie.

Ik ga eens zoeken wat het zou kosten om e.e.a. te vervangen.

De knop en pomp doen eigenlijk gewoon nog wat ze moeten doen. Het probleem is dat er eerst een tegelvloer lag die door de VVW tot 40-70 graden werd verhit, met de nieuwe houten vloer die er overheen ligt is dat te warm.

En inderdaad, niet de gehele vloer is vernieuwd.

--edit--
Nu ik me wat inlees over die tyleenslangen in een en hetzelfde systeem als de rest kies ik er denk ik maar voor om de VVW gewoon af te sluiten. Het is toch slechts bijverwarming.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu