Afpersen koudwaterleiding geeft drukverlies betrouwbaar?

Webmagic

  • #1
Hallo,

Situatie: twee weken geleden lek van het sifon onder het bad gemaakt, opgespoord door een lekdetectie bedrijf. Dit was de hoofdoorzaak van de lekkkage in de woonkamer. Nu is het sifon aangedraaid en het bad niet meer gebruikt. Aangezien het plafond na twee weken nog vochtig was hebben we de lekdetectie opnieuw laten komen om te kijken of er nog meer lekkages in de badkamer aanwezig zijn.

Er is vervolgens een druk-test uitgevoerd op de koudwaterkraan van de wasbak in de badkamer en getest op lekkage. Hier kwam uit dat er druk verlies (minimaal)op de leiding zit en dit waarschijnlijk veroorzaakt wordt door een lek in de koudwaterleiding. Nu hebben wij hierna zelf 9 uur lang geen gebruik gemaakt van de waterleiding, wc etc. en de meterstand opgenomen. Na 9 uur geen verschil op het tellertje van de watermeter.

Er is nog wel gekeken met een mini camera onder het bad, daar was nog wel veel condens op de koudwaterleiding aanwezig en de kalkzandsteen muur nog vrij nat. Dit zou nog kunnen komen door de lekkage van het sifon?

Nu mijn vraag of de meting op de koudwaterleiding wel betrouwbaar is, aangezien er een CV ketel en Cooker (boiler) in het water circuit zit.

Is de meting van de lekdetectie betrouwbaar geweest, aangezien het ook kan zijn dat het overloop ventiel van de CV of boiler is gebruikt en dit het drukverschil verklaard?

Wie kan hier meer over vertellen? Voordat we de leiding gaan laten repareren?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Afpersen heeft alleen nut als alle uitgangen gedekt zijn.verbuuikers als boilers veroorzaken door afkoeling drukverlies.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Dubbel topic, in het andere topic kunt u verder gaan, dan ook even bij dat topic blijven met uw vraag over afpersen a.u.b.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu