Geel/oranjekleurig water uit koudwaterleiding

AndréHW

  • #1
Hallo,

Ik heb een deel van de waterleiding naar de kraan in de keuken (die rechtstreeks vanaf de watermeter komt) vervangen omdat er een andere keuken komt. Oorspronkelijk zit er een koperen leiding, die halverwege (totaal is ca. 4 meter vanaf de watermeter) is doorgeslepen. Daar hebben we een zinken buis op gezet, wat knel bochten en aan het einde een vaatwasserkraan en kraantje voor de waterkraan van de keuken.
Nu wilde ik voor het aansluiten van de kraan de leidingen even door laten lopen. Daarbij kwam er eerst geel/oranje kleurig water uit, na een paar seconden was het weg. Echter een week later is dit nog steeds, iedere keer de eerste paar seconden. Zelfs als je een halfuur geen water tapt en daarna weer aanzet. Zou dit nog door vuil/roest kunnen komen, of is dat een keer uitgesloten? Op een aftakking van de leiding vanaf de waterkraan, zit een aftapper. Daar (en in de badkamer) komt gewoon kraakhelder water uit.

Gisteren heeft de kraan een paar minuten doorgelopen, vanochtend was het water weer troebel.

Groeten,
André
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Zeer waarschijnlijk roest.
Geen ijzeren leidingen gebruiken
 
  • Like
Waarderingen: AndréHW

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Een zinken leiding kan/mag niet op de drinkwaterleiding worden aangesloten.
Dus die zal je moeten veranderen.
Snap ook niet dat mensen een ijzeren leiding gaan gebruiken voor waterleiding, zie daar het nut ook niet van in buiten dat de leiding goedkoper is dan koper.
 
  • Like
Waarderingen: AndréHW, Walker en Vonken_trekker

AndréHW

  • #4
Beiden bedankt. Heb de 2 meter zink vervangen door koper. Was een getob achter een nieuwe keuken, maar het is wel direct verholpen. Zinken buis was al goed bruin van binnen. Weer wat geleerd!
(Ps. bij de bouwmarkten staat niet voor niets 'CV buis zink' :-))
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
:prima:
 
  • Like
Waarderingen: AndréHW

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu