AEG85060VI - lekkage onder de deur

Hertog-Jan

  • #1
Hallo,

Ik heb bovengnoemde vaatwasser (PNC 911 235 036 02) van zo'n 9 jaar oud. Na de bekende stijgbuislekkage een half jaar gleden, heb ik zo nu en dan lekkage aan de voorzijde onder de deur.

Deur de deur stond een fractie uit het lood en heb ik zojuist bijgesteld. Ik hoop dat het hiermee opgelost is. Ik heb het frontpaneel eraf en wilde het witte paneel onder het handvat eraf halen om beter te kunnen zien waar het water vandaan komt. Kan dit zomaar door de resterende schroeven eruit te draaien, of zijn er nog bijzonderheden om rekening mee te houden? Zit er in de onderkant van de deur nog ergens een rubber want ik kan het niet zien of voelen.

Alle tips zijn welkom....

Hertog-Jan
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Op de binnendeur kan je de afdruk zien van het deurrubber u profiel.
Zeker als je het rubber even in-vet op een schone binnendeur.
Als je de afdruk ziet weglopen van de deur af is het niet goed uiteraard.
Als de onderste sproeiarm gescheurd is zal toestel lekken links en rechts door dat de arm dan horizontaal gaat sproeien en veroorzaakt een minigolfslagbadje.
Een verstopte sproeiarm kan deze doen stilstaan met tevens het zelfde effect.
Onderrubber heeft niet zoveel te verduren toestel heeft een vrij hoge opstaande rand.
 

Hertog-Jan

  • #3
Er zit idd een scheur (4-5cm) in de onderste sproeiarm...waarschijnlijk dus een golfslagbad onderin de vaatwasser....tijd voor een nieuwe sproeiarm.

Het zwarte rubber sluit idd goed aan op de binnendeur. Ik dacht dat er achter die opstaande rand aan de onderzijde misschien ook nog iets van een rubber zou moeten zitten om de onderkant af te dichten.

Dank voor de tips!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu