Waterlekkage onder de keuken.

Kevinkoev

 • #1
hallo allen!
Ik ben even benieuwd, ik heb waterlekkage gehad onder de keuken wat ongeveer een week heeft geduurd. Mijn keuken staat tegen een gipsblokken muur aan en daar is allemaal water ingetrokken en er heeft al schimmelvorming plaats gevonden. Met het uithakken van de leiding merkte wij al dat de gips meer een soort pap was geworden.

Mijn vraag is dus eigenlijk, is zo een muurtje nog te redden of moet die eigenlijk vernieuwd worden en hoe groot is de kans dat er al allemaal vocht aan de achterzijde mijn keuken is ingetrokken? Keuken is 5 jaar oud en bestaat voor het grootste deel van dat gelamineerd pershout.

mij hoor graag van jullie

Mvg Kevin

25D27909-9CE5-4527-88BC-D6530681788C.jpeg E335215F-B33E-4EB9-8987-CAB5AB2455C8.jpeg B1D7403E-4749-4B16-8A05-73B8DB59DF95.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Edwinnn

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De keuken staat als het goed is op stelpoten, dus er kan geen vocht van onder in trekken. Je kunt kijken of het plaatmateriaal dat aan de muur raakt opgezwollen is, als dat niet zo is dan heb je geen schade. En anders je verzekering contacteren.
   
  • Like
  Waarderingen: Kevinkoev

  Kevinkoev

  • #3
  Bedankt voor je snelle reactie!
  Ja klopt aan de onderkant zie ik ook geen schade. De achterkant van de keuken (kastjes) staan tegen de natte muur aan, daar maak ik mij wel zorgen om. In het kastje onder de wasbak ligt een plank met aan de achterkant een soort van open structuur daar is helaas wel al vocht in getrokken. Ik snap dat het lastig in te schatten is maar ben benieuwd of het vocht ook aan de achterkant je keukenkasten in kan trekken en misschien wel het keukenblad in.
   

  Edwinnn

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Als je ziet dat op de hoeken de folie die er tegen zit loslaat of je daar bruine randen / kiertjes ziet is het materiaal opgezwollen door vocht. Wat de muur betreft, als dit een aantal dagen geduurd heeft kost het veel meer tijd dan je wellicht denkt voor die droog is, kan gemakkelijk een paar weken duren afh van omstandigheden. Met vochtmeting (bouwmarkt) kun je even meten of het droog genoeg is om weer af te sluiten / af te werken.
   
  Laatst bewerkt:

  Kevinkoev

  • #5
  Ja daar ben ik wel een beetje bang voor, ben ook al in contact met de verzekering over hoe en wat. Misschien de muur volledig afbreken en een nieuwe keuken plaatsen dan maar haha.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu