Boiler lekkage

GJ84

  • #1
Help!

Hoe kan het dat mijn boiler opeens lekt? En dit bij de ophanging van de boiler? Leiding werk is allemaal goed. Het drupt vanaf de ophanging. Wat kan ik er aan doen?
20221230_140551.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het zou kunnen zijn, dat het lijkt alsof het uit de ophanging komt, maar in werkelijkheid ergens anders uit lekt of sproeit.
En zich dan openbaart bij de ophanging. Dat is toch heel vaak het geval.

Indien het daadwerkelijk uit de boiler zelf komt, dan zit er waarschijnlijk niets anders op dan de boiler te vervangen, want dergelijke apparaten kun je niet van lek weer waterdicht maken. Tenzij er binnenin een koppelijng lekt, maar of zoiets erin zit is van zo'n afbeelding bij een totaal onbekende boiler niet te zeggen (als het al mogelijk zou zijn).

Misschien zou je eerst eens kunnen vertellen wat voor een boiler het betreft: een keukenboiler of een grote doucheboiler. Hoe groot is hij (inhoud, liters) en hoe oud. Vermelding van merk en type zou ook wel handig zijn...
 

GJ84

  • #3
Excuses voor het niet vermelden...
Ik heb een foto toegevoegd.

20221230_154022.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Deze boikers hebben eigenlijk altijd alle aansluitingen onder de kap, de rest is tank.
Dus als er iets lekt dan is dat normaal ook aan de onderzijde in de kap lekt het ergens anders dan is het vaak einde oefening.

Je kan kijken of.er aan de bovenzijde nog een plug zit voor een offeranode, is die er niet dan ben ik bang sat er ergens een gaatje in de tank zit.
 

GJ84

  • #5
Wat kan ik dan evt doen met die plug?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Herstellen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu