Lekkage slang vaatwasser renlig dw 45

Maria10

 • #1
Hoi forumgenoten.,
onze ikea renlig dw 45 vaatwasser lekt. We hebben de onderkant geopend en de vaatwasser aangezet. De zwarte linkerslang lekt fiks bij de aanhechting, vrij vroeg in het programma. Waar is die slang voor? Wat zou het kunnen zijn? Kan ik het zelf verhelpen (zonder de vaatwasser uit te bouwen)? Ik heb foto’s bijgevoegd. Alvast bedankt! Maria.

1A16AA77-C1C4-4C05-A5B5-A402CC3C7BAD.jpeg 1FBE8975-C33C-4B52-97E8-10B8740AA8D6.jpeg 25ECD0A6-22BC-4F23-99F3-9D8DC23A046F.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
 • #2
Dat is de overloop van de kuip voor bij de dorpelrubber. Dus of je vaatwasser pakt veel te veel water en loopt over (vermoedelijk de oorzaak) of de dorpelrubber is kapot, of de onderste sproeiarm wellicht gespleten op de kopse lange kanten.
 

Maria10

 • #3
Bedankt! Dan ga ik dorpelrubber en sproeiarm checken. Hoe check ik of de wasmachine teveel water pakt?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #4
Maria10 schreef:
Hoe check ik of de wasmachine teveel water pakt?
Dat is toch een heel ander probleem?
Hiervoor ging het over een vaatwasser.
 

Maria10

 • #5
Sorry ik bedoel idd vaatwasser. Ik was beinvloed door het plaatje Links.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
 • #6
Nou door gewoon te kijken hoe hoog het water komt aan het begin met water halen. Dit staat normaal ongeveer tot halverwege dop zoutvat maar iniedergeval niet zo hoog dat de rand van de deur waar de dorpelrubber zit helemaal onder water komt.
 

Lee0110

 • #7
De zwarte linkerslang die lekt bij de aanhechting is waarschijnlijk de toevoerslang voor water. Deze slang brengt water van de kraan naar de vaatwasser. Het kan zijn dat de slang niet goed is aangesloten, of dat er een scheur of gat in de slang zit waardoor er water lekt.
 

Maria10

 • #8
Bedankt! Ik ga kijken, ik laat weten wat t was!
 

Bademutze

 • #9
Sleutelmeneer heeft gelijk, het is 1 van de 2 overloopslangetjes, de toevoerslang zit links achteraan.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
 • #10
@Lee0110 prima als je op een topic reageert, maar foutieve informatie schept alleen maar verwarring. Als je het niet zeker weer dan graag gewoon niet reageren :)
 

Maria10

 • #11
Vandaag met jullie tips aan de slag gegaan. De overloop slang lekte niet en het dorpel rubber was ook okee. Vaatwasser aangezet, na 2,5 minuut storingspiepjes. In vaatwasser gekeken, water stond bij de deur 2 a 3 cm hoog. Dus idd teveel water inname, maar waarom? Vaatwasser droog gemaakt, met spuit en slangetje alle uitlaten in het pompgat in het midden doorgespoten met warm water en soda. Nog twee keer gedraaid, alles in orde!
ik weet niet precies wat er nou is veranderd dat er opeens niet teveel water binnenkwam. Was drukschakelaar of pressostaat vervuild? Wat denken jullie?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu