AEG Lavatherm 89850 warmtepomp stopt steeds

Andre1234

  • #1
Onze warmtepompdroger stopt meestal eerder dan de vooraf aangegeven tijd. Bijvoorbeeld het programma " Extra Droog" duurt standaard 2 uur 04 minuten.
Sinds een half jaar stopt hij bijvoorbeeld na 20 of 40 minuten al met de melding "klaar". Uiteraard is de was dan nog niet droog.....
Het is niet te voorspellen wanneer hij stopt. Meestal moeten we het programma in de loop van de dag een paar x herstarten voordat de was werkelijk droog is.
Het gekke is, is dat het programma ook wel eens in 1 x afgewerkt met droge was als resultaat... Kortom geen peil op te trekken maar wel erg storend....

Ik heb onlangs alles intern schoongemaakt maar dit had geen effect op deze klacht.

Wie heeft een idee wat er aan de hand is en hoe dit te verhelpen is??
 

Andre1234

  • #2
Iemand enig idee? Ik ben benieuwd.
 

Erik1978

  • #3
Wij hebben een ander type warmtepomp droger van AEG, maar hadden ook dergelijke problemen.

Uiteindelijk bleek er een filmlaag op de trommel te zitten, veroorzaakt door wasverzachters.

De trommel ter hoogte van de sensors goed gereinigd.
Ook de zijkant van de droger eraf gehaald, en de metalen ring waarop de sensoren zitten, schoongemaakt. Hier zat een erg zwarte streep op, komende van de koolborstel.
Geen idee welke van de 2 nu de oorzaak was, maar na deze actie was de droogtijd redelijk kloppend, en de was was droog op het eind van het programma.

Wellicht kun je hier iets mee.
 

Andre1234

  • #4
Het probleem is verholpen door de witgoedreperateur, precies zoals Erik1978 beschrijft: de sensoren aan de buitenkant trommel zijn schoongemaakt en de "slijtlijn" op de trommel ook. Hij heeft de slijtlijn ook een beetje ruw gemaakt met schuurpapier. Daarnaast heeft hij de trommel aan de binnenkant nogmaals ontvet. Na enkele weken gaat doet de machine nog steeds probleemloos z'n werk.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu