AEG Lavatherm 57360 doet helemaal niks meer

Bjeremiasse

  • #1
Heb sinds gisteren een vreemd probleem met mijn droger, hij is 1 dag uit de badkamer geweest vanwege een nieuwe wasmachine, en na het opnieuw aansluiten doet hij helemaal niks meer, zelfs lampje in de trommel brand niet meer.... :cry:
Heb de bovenkant losgehaald en met een meter contacten van de spanning gemeten en heb gemeten tot aan de draaischakelaar en volgens mij (indien goed uitgevoerd) is dat in orde (weerstand gemeten)
Is er ergens een zekering of zie ik iets over het hoofd???

HELP!

(elke vorm van hulp is welkom)
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Je probleem is niet helemaal duidelijk en je probleemanalyse, het meten ook niet.

Weet je wel zeker dat er spanning staat op de droger. Ik denk namelijk dat de droger geen spanning krijgt. De meeste drogers hebben geen zekering ingebouwd, dus kijk eerst naar de spanningstoevoer.
Volgens mij de droger even niets aan doen, maar checken of hij inderdaad wel stroom krijgt.

Als je meer weet, denk ik verder met je mee.
 

Bjeremiasse

  • #3
Oke, zal proberen duidelijker te zijn :wink:

Het lijkt er inderdaad op dat er geen spanning op de droger staat, maar waar de stekker in de droger gaat (aansluitblokje) heb ik gemeten en is gewoon spanning aanwezig, daarna lopen de 2 draden richting een soort van stekkerblok, die verbonden is aan de draaischakelaar om de droogprogramma's te selecteren. ook is er een rose-witte draad ik denk dat die draad de aarde is maar weet ik niet zeker, indien foto's het een en ander verduidelijken kan ik die hier ook posten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Hebt u gemeten met een multimeter of een spanningzoeker ?

Met een spanningzoeker meet u alleen of er spanning op 1 draad staat, de blauwe draad (nul) kan dan wel onderbroken zijn en dan doet de machine ook niets.
Meet ook de deurschakelaar door, steker uit het stopcontact !
 

Bjeremiasse

  • #5
Ik heb met een multimeter gemeten of er spanning aanwezig was, tussen de contacten waar de kabel op aangesloten is. volgens mij is de deur van mijn droger alleen mechanisch (drukken is openen/sluiten) heb hem alleen losgeschroefd en er zit geen bedrading aan oid, maar misschien zit ik verkeerd.....??? :?
Het is toch de deurschakelaar die zeg maar rechts op 9 uur van de trommel zit??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Er zit wel een deurschakelaar in, waar deze zit zou ik bij deze machine niet weten.
 

Bjeremiasse

  • #7
Er zit op '12 uur' nog wel iets... maar of dat het is weet ik niet zeker. Maar wat kan en moet ik controleren aan die schakelaar??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Wat zou u zeggen van meten of hij schakelt ?
 

Bjeremiasse

  • #9
Ja oke dat snap ik, maar toch denk ik niet dat het probleem daar in zit omdat normaal gesproken de verlichting in de trommel werkt als hij open is... dus toch spanning aanwezig toch??? Nou ja zal er morgenochtend wel ff naar kijken. Bedankt alvast!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #12
Dat schrijft u zelf in uw eerste vraag.

Vervolgens schrijft u dit:
Ja oke dat snap ik, maar toch denk ik niet dat het probleem daar in zit omdat normaal gesproken de verlichting in de trommel werkt als hij open is... dus toch spanning aanwezig toch???
Ik kan deze opmerkingen niet met elkaar rijmen.
 

Bjeremiasse

  • #13
Ik bedoelde dus, indien er spanning aanwezig is en de deurschakelaar geeft geen goed signaal de verlichting aan moet zijn óf als schakelaar aangeeft dat deur gesloten is de andere lampen moeten branden (indicatie van programma keuze etc.)
Heb de deur switch toch gemeten; 3 contacten en afhnkelijk van of deur open of juist dicht is, zijn contact 1 en 2 of 1 en 3 geschakeld, dus denk dat die schakelaar in orde is!!??
Dus nog meer suggesties please!![/b]
 

Bjeremiasse

  • #14
Niemand die me verder nog kan helpen met dit probleem???? :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu