Advies gezocht voorbereiding op stucwerk

Riessard

  • #1
De wanden en het plafond van mijn appartement worden op een later moment gestuct. Nu loopt er een circa 5cm brede afscheiding tussen de wand en het plafond. Er tussen zit isolatiemateriaal. Het huidige stucwerk is van slechte kwaliteit (zie foto's). Hoe gaat de stucadoor dit afwerken en welke voorbereidingen kan ik zelf treffen?

Dank alvast voor de tips.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #2
Zie geen foto's
 

Riessard

  • #3
Hi StucDennis, het lukt mij vandaag ook niet foto's te uploaden. Zo niet moeilijk moet het niet zijn echter keer op keer niet succesvol. Tips?
 

Riessard

  • #4
IMG_7943.jpg
IMG_7944.jpg IMG_7945.jpg
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Het is je gelukt zie ik. Wat ik op de foto's zie komt vaker voor. Wat jij kunt doen ter voorbereiding is het stucwerk verwijderen vanuit de naad. En het liefst nog enkel millimeters van het isolatiemateriaal. Wanneer ik het zou stukadoren zou ik het voorstrijken met een hechtprimer. Dit laten drogen en vervolgens goed volzetten met gips en vervolgens gaas er in tot aan het plafond ( niet door de hoek) vervolgens muur stukadoren en afwerken en op het laatste de muur goed lossnijden van het plafond. Wanneer het geheel goed droog is afkitten met een acrylaat kit non crack en vervolgens schilderen.
 

Riessard

  • #6
Hallo StucDennis, het isolatiemateriaal betroft uitgedroogde pur.. Ik zal omwille van isolatie weer nieuwe pur moeten aanbrengen. Is er een type pur waar tegenaan met behulp van gaasband ook goed en strak gestuc kan worden? Andere oplossing om een strakken afwerking te krijgen? Het betreft hier dus een naad tussen de wand en plafond.

Dank

IMG_7999.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Volgens mij was het niet de bedoeling om alle isolatie weg te halen... Gezien de eigenschappen van purschuim zul je een strakke lijn af moeten plakken om te voorkomen dat na het opschuimen overal pur zit.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
Nu zul je inderdaad opnieuw pur moeten aanbrengen. Met een pistool kun je hem juist instellen zodat je netjes kunt doseren of afplakken zoals walker eerder vermeld heeft. Goed laten drogen en iets weg snijden zodat het iets dieper licht dan de gipsplaat. Of nog beter wanneer de mogelijkheid er is op nieuw gips plaatsen zonder die dikke naad. Ik kan niet zien wat er achter zit qua isolatie, maar dan kun je dat ook mooi op orde brengen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu