Advies gezocht voor isoleren schuin dak

Sanduurrrr

 • #1
Beste mede-klussers,

Sinds juni dit jaar wonen wij in onze nieuw aangekochte woning. Hier hebben we inmiddels flink aan verbouwd. Ik zit alleen al een hele tijd met een issue waar ik zelf (en alle isolatieadviseurs die langs zijn geweest), helaas niet uitkom.

Omdat we van de zolder één grote ruimte willen maken, hebben we alle tussenmuren eruit gesloopt. Ook hebben we het plafond eruit gesloopt om in de punt van het dak nog een berging te kunnen maken. Tijdens de sloopwerkzaamheden aan het plafond, kwamen we erachter dat de toegepaste isolatie erg dun en vergaan was. Hierom hebben we gelijk de vensterbanken gesloopt om te kijken wat de toegepaste isolatie was in het schuine deel onder en aan de zijkanten van de dakkapel. Ook hier zat een slechte laag isolatie.


We willen nieuwe isolatie aan gaan brengen, maar hier komt gelijk het probleem: ik weet niet hoe ik dit op de juiste manier moet doen…

De dakopbouw van buiten naar binnen: pannen – daklatten – waterdichte folie – bestaande isolatie – platen dakbeschot. Nu is helaas de waterdichte folie bij het plaatsen van de dakkapel op bijna alle plaatsen zeker een meter omlaag ingescheurd, dus de waterkerende functie is niet meer helemaal goed. Ook bestaat er door de locatie van het dakbeschot geen mogelijkheid om op de conventionele manier de isolatie aan te brengen. Je kunt er wel misschien platen van een nader te bepalen materiaal inschuiven, maar dit kun je niet perfect aansluitend maken aan de zijkanten.
Hoe kan ik de isolatie van mijn dak het beste opbouwen? En welke materialen zouden jullie hiervoor gebruiken?

Verder zit er aan de onderzijde van het dak t.p.v. de dakgoot/laatste dakpan een open stuk waardoor veel wind naar binnen waait. Kan dit dicht gemaakt worden of wordt dit gebruikt voor de afvoer van vocht in de isolatie?


Voor extra verduidelijking heb ik een aantal foto’s toegevoegd.

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groeten,

Sander
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Pannen eraf, en van buitenaf isoleren. De waterkerende laag welke beschadigd is moet sowieso vervangen worden.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Denk je eraan dat je een dragend knieschot hebt? De beplating moet er zo snel mogelijk weer op!
   

  Sanduurrrr

  • #4
  Dank voor jullie reacties! Inmiddels bij diverse dak specialisten een aanvraag gedaan voor een schouw bij ons thuis en het uitbrengen van een offerte voor het vervangen van het pannendak (lekt op sommige plekken, aantal kapotte dakpannen), de daklatten en de waterkerende laag aan de buitenzijde. Waarschijnlijk gaan we het isoleren ook bij een specialist neerleggen, gezien de wat lastigere situatie.

  Wel heb ik nog een aanvullende vraag: dient er alvorens het aanbrengen van de isolatie nog een dampwerende laag aan de binnenzijde aangebracht te worden? Dit gaat misschien een probleem worden gezien de onderzijde van de dakbalken is afgetimmerd met vezelplaat? Zijn hier misschien nog andere oplossingen voor? Ik vermoed dat de folie aan de buitenzijde van het dak al een waterkerende en dampdoorlatende folie betreft.

  De staanders van de dragende knieschotten waren op maar 3 plekken (platen met breedte van ca. 60cm) afgetimmerd met ca. 5mm triplex. De rest waren schuivende delen (losse triplex platen). Ik neem aan dat dat niet echt de sterkte van de constructie bepaald, of heb ik het mis? Want dit was al zo toen ik het huis kocht... :-|

  Alvast bedankt voor jullie reactie!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu