Advies gevraagd: Vinyl op zolder

JeWee

  • #1
Over enkele weken wordt mijn nieuwbouwhuis opgeleverd en daarin heb ik nogal een ruime zolder. 1 ruimte met ergens een aansluiting voor de wasmachine en droger.

Was eerst van plan vloerbedekking of laminaat op zolder te doen, maar dit lijkt me niet zo praktisch. Voor de wasmachine ivm lekken e.d. en ik zet er waarschijnlijk ook een hometrainer neer en ander spul om daar op te bergen. Nou ben ik verder niet echt bekend met vinyl. Kan iemand zeggen of dat makkelijk te leggen is? Is het te knippen en makkelijk vast te lijmen? Er is gewoon een betonvloer onder, ik neem aan dat er geen ander spul onder het vinyl hoeft?

Het aan beide kanten meer dan 4m, zo'n 8m bij 5m, dus dan kan ik het beste 10 strekkende meters nemen of niet? Ben nogal een leek zoals jullie merken.
 

Fiesiekus

  • #2
Volgens mij is dat voor een ervaren legger vrij snel te doen. Als je er zelf geen ervaring mee hebt, ben ik bang dat je er naast snijdt; en da's zonde.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Vinyl moet je laten leggen. Een vakman snijdt het er zo in. Zelf doen is moeilijk en het resultaat al snel teleurstellend. Je moet het gewoon even in laten meten, dan weet je precies hoeveel er nodig is. Dat is namelijk afhankelijk van of er een naad gemaakt moet worden en of er een patroon in het vinyl zit. Verder moet het vinyl ook altijd wat groter genomen worden om pas te kunnen snijden. Wanden zijn namelijk nooit recht.

Verder ligt vinyl gewoon los. Het wordt niet gelijmd en dat heeft te maken met het feit dat het iets moet kunnen werken. Anders krijg je bobbels. Als het los ligt gaat het vanzelf vlak liggen. Wel is een vlakke ondervloer een vereiste. Elke oneffenheid tekent namelijk door. Maar als het een nette betonvloer is kan het er meestal zo op.

Kostentechnisch is vinyl in dit geval waarschijnlijk aantrekkelijk. Zeker ten opzichte van laminaat. Daar komt bij dat het er ook in een a twee uur in ligt als je het laat leggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu