Advies gevraagd tbv dekvloer badkamer

Cuprani

  • #1
Graag advies over hetvolgende.
Ik ben bezig met de installatie van een nieuwe badkamer. De oude dekvloer is er nu uitgehakt, en op de betondvloer wordt nu de nieuwe afvoer en waterleidingen gelegd. Als dit gereed is zal hier een nieuw aardenet overheen gelegd worden en dan kan er weer een dekvloer op.

Tevens moet er elektrische vloerverwarming (als hoofdverwamrming) in de vloer gelegd worden. De afwerking wordt een tegelvloer.

Ik wil het liefst zo snel mogelijk door, maar ik ben natuurlijk gebonden aan de droogtijd van de dekvloer.

Optie 1 is de elektrische vloerverwarming bovenop het aardenet leggen, en volstorten met zo'n 7 cm vezelversterkte zandcement dekvloer.

Optie 2 is een 6 cm zandecement dekvloer storten. Hier later de elektrische vloerverwarming op aanbrengen, en daar nog 1 cm egaline overheen te storen.


Voordeel van optie 1 is dat het sneller werkt, en er maar 1 partij langs hoeft te komen om de vloer te storten. Tevens maakt het bijna geen verschil in kosten of ik nu 6 of 7 cm dekvloer laat storten (het is een kleine oppervlakte).
Het nadeel van optie 1 is dat de vloerverwarming dan echt heel diep komt te liggen (op zo'n 7 cm onder de tegelvloer). Omdat het als hoofdverwarming wordt gebruikt vraag ik mij af of dit niet veel te diep is.

Optie 2 heeft als voordeel dat de vloerverwarming recht onder de tegellijm komt te liggen. Maar als nadeel dat het me zo'n 350 euro extra kost om een extra egaline vloer aan te laten brengen. Tevens kan de egaline vloer pas gelegd worden als de zandcement dekvloer ligt dus heb ik weer extra vertraging.

Het tegelbedrijf heeft in ieder geval aangegeven dat ze de vloerverwarming niet in de tegellijm kunnen wegwerken en willen dat er over de vloerverwarming geegaliseerd wordt.

Als er nog andere, betere, snellere of goedkopere inzichten zijn dan verneem ik die graag :D
 

Tegel

  • #2
En wat zegt degene die de vloerverwarming aan legt.
Vloerverwarming kan in de dekvloer, maar dan moet diegene die de vloer smeert wel voorzichtig te werk gaan, om beschadiging van de draden te voorkomen.
Wij plaatsen ze ook wel in de afdek vloer, maar dan een cm of 2/3 onder het oppervlakte.

Ben trouwens zelf niet zo gecharmeerd van elektrische vloerverwarming in de badkamer als hoofd verwarming.
Zie het meer als de kou van de vloer af halen.

Maar misschien dat iemand met meer verstand hiervan hier meer van weet.
 

Cuprani

  • #3
Ik leg de elektrische vloerverwarming zelf. In mijn vorige huis had ik dit ook in de badkamer gelegd en dat beviel erg goed. Ik kreeg de badkamer prima op temperatuur en nog redelijk snel ook.

Dat was echter een andere situatie omdat ik de vloerverwarming daar op de oude tegelvloer had gelegd en daar slechts 1 cm egaline overheen ging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu